EXCLUSIV. Primarul UDMR din Frumoasa, obligat de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

January 31, 2019 •justitie •Views: 2103

Tribunalul Harghita a admis ieri, 30 ianuarie a.c., acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului UDMR din comuna Frumoasa, județul Harghita, și l-a obligat pe edil să respecte limba oficială de stat și să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Borsec, obligat DEFINITIV de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

Acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa(ADEC), condusă de Dan Tanasă, a fost depusă la Tribunalul Harghita în luna iulie 2018 după ce primarul UDMR din Frumoasa, Ferencz Tibor, a refuzat să intre în legalitate la cererea ADEC.

Tribunalul Harghita l-a obligat pe edilul UDMR din Frumoasa să îndepărteze inscripţia „Községháza” de pe sediul Primăriei Frumoasa, să îndepărteze cele două steaguri secuiești arborate la intrarea în sediul Consiliului Local al Comunei Frumoasa și să amplaseze legal tăbliţa cu denumirea în limba română a Consiliului Local al Comunei Frumoasa deasupra tăbliţei cu denumirea în limba maghiară.

Soluția pe scurt a Tribunalului Harghita (detalii aici): „ Admite acţiunea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa – ADEC împotriva pârâtului Primarul Comunei Frumoasa şi, în consecinţă, îl obligă pe acesta: 1. să îndepărteze inscripţia „Községháza” de pe sediul Primăriei şi al Consiliului Local ale Comunei Frumoasa; 2. să îndepărteze cele două steaguri albastre-aurii arborate la intrarea în sediul Consiliului Local al Comunei Frumoasa; 3. să amplaseze tăbliţa cu denumirea în limba română a Consiliului Local al Comunei Frumoasa deasupra tăbliţei cu denumirea în limba maghiară; 4. să plătească reclamantei 50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune, sub sancţiunea anulării, la Tribunalul Harghita. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30 Ianuarie 2019”. 

Prefectul județului Harghita a refuzat, din nou, să aplice legea

(foto editată)

Acțiunea înaintată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în acest caz ar fi trebuit să fie deschisă de către reprezentantul Guvernului României în județul Harghita, prefectul Jean-Adrian Andrei (foto).

Prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, era obligat legal de prevederile Legii nr. 340/2004 și ale H.G. nr. 1157/2001 să se adreseze instanței de judecată cu privire la aceste ilegalități de la sediul Primăriei Frumoasa.

Prefectul Jean-Adrian Andrei a refuzat însă să aplice legea și în acest caz, preferând să fie complicele primarului UDMR care sfidează legile și Constituția României.

FOTO: Kelemen Hunor, președintele UDMR, ghimpele.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

8 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Frumoasa, obligat de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

 1. Marcus says:

  Oamenii au dreptul sa traiasca cum doresc ! … Iar ungurii si secuii sunt parte din trupul Ardealului ! .. Numai impreuna Ardealul poate prospera ! … Miticii nu se impaca cu ideea multiculturalismului ! … nici nu au cum !

  • kermit says:

   Confunzi multiculturalismul cu separatismul si revizionismul. Deci nu cu notiunea de multiculturalism au romanii probleme …

 2. Dan says:

  Felicitari si la mai multe.

 3. Ciprian says:

  măi sa stiti ca este si asta ceva!
  Îi mai pune la punct oleaca si pe astia sa invete sa respecte România !

 4. Dan says:

  Sa nu imi spuneti ca v-ati suparat ?

 5. Vasile says:

  Si? Esti fericit acum?

 6. Csaba says:

  Asta te face fericit Dane? Amu poti dormi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Frumoasa, obligat de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-frumoasa-obligat-de-instanta-sa-indeparteze-steagul-secuiesc-de-pe-primarie/