EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, AMENDAT din nou de CNCD pentru DISCRIMINAREA românilor

March 16, 2016 •discriminarea romanilor •Views: 3002

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a emis o nouă decizie prin care a constatat faptul că primarul municipiului Miercurea Ciuc a discriminat români pe criterii etnice.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, AMENDAT de CNCD pentru DISCRIMINAREA românilor pe criterii etnice

CNCD a admis o nouă sesizare a Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva Primarului municipiului Miercurea Ciuc și l-a sancționat din nou pe acesta pentru fapte de disciminare a românilor pe criterii etnice.

CNCD a constatat faptul că impunerea cunoașterii limbii maghiare pentru participarea la un concurs de angajare organizat în luna iunie 2015 de Primarul din Miercurea Ciuc pentru ocuparea funcţiei publice de execuţie vacante de referent, clasa III grad profesional principal, la Compartiment administraţie, registratură şi arhivă, din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Miercurea-Ciuc este discriminatorie la adresa românilor.

La momentul comiterii faptelor Primăria Miercurea Ciuc era condusă de ultra-șovinul Raduly Robert Kalman, membru UDMR.

CNCD a emis Hotărârea nr. 110/10.02.2016 prin care a aplicat Primarului din Miercurea Ciuc sancțiunea contravențională cu amendă în cuantum de 2000 de lei pentru fapte de discriminare la adresa românilor.

CNCD amenda primaru UDMR Miercurea Ciuc limba maghiara dosar 455 2015

ADEC va sesiza Prefectura Harghita cu solicitarea de a demara procedurile în contencios administrativ pentru anularea acestui concurs organizat cu încălcarea prevederilor legale.

În decembrie 2015 CNCD a emis o altă hotărâre prin care a l-a sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2000 de lei pe Primarul municipiului Miercurea Ciuc pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor (detalii aici).

FOTO: Kelemen Hunor, președinte UDMR, gandul.info

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, AMENDAT din nou de CNCD pentru DISCRIMINAREA românilor

  1. Buletin de Carei says:

    Si la Carei situatia e identica doar ca se intampla in anul 2016. 3 posturi sunt scoase la concurs de primaria Carei doar pentru cei care cunosc limba romana si limba maghiara scris si vorbit. Concursul va avea loc in data de 21 martie 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, AMENDAT din nou de CNCD pentru DISCRIMINAREA românilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-miercurea-ciuc-amendat-din-nou-de-cncd-pentru-discriminarea-romanilor/