EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, obligat de instanță să scoată mai multe bannere din primărie. VEZI MOTIVUL!

December 20, 2018 •UDMR •Views: 2126

Tribunalul Harghita a admis marți, 18 decembrie a.c., acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, și l-a obligat pe edilul UDMR să îndepărteze mai multe bannere în culorile drapelului Ungariei și ale steagului secuiesc din sala de ședințe a Primăriei Miercurea Ciuc.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, amendat DEFINITIV de instanță cu peste 75.000 de lei. VEZI motivul!

În luna februarie 2016 Tribunalul Harghita a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe Primarul municipiului Miercurea Ciuc, extremstul UDMR Raduly Robert-Kalman, să îndepărteze toate steagurile, cu excepția drapelului României și cel al Uniunii Europene, din incinta și de pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc.

Instanța a constatat astfel arborarea nelegală a drapelului Ungariei, a steagului secuiesc și a steagului municipiului Miercurea Ciuc în incinta și pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc. Sentința Tribunalului Harghita a rămas definitivă prin decizia Curții de Apel Târgu Mureș din luna mai 2016 (detalii aici).

Primarul UDMR Raduly Robert-Kalman a refuzat să pună în executare de bună voie acestă sentință. Ulterior, după ce instanța a admis executarea silită, Raduly a pus în executare sentința, a îndepărtat drapelul Ungariei, steagul municipiului Miercurea Ciuc și steagul secuiesc din sala de ședințe a Primăriei Miercurea Ciuc și a arborat drapelul negru de doliu (detalii aici).

Drapelul României eliminat din sala de ședințe a Primăriei Miercurea Ciuc

Pentru că nu poate să trăiască fără drapelul Ungariei și steagul secuiesc arborate în mod permanent în instituția publică a statului român pe care o conduce, Raduly a recurs la o găinărie: a eliminat drapelul României și a afișat niște bannere cu steagul orașului, steagul secuiesc și drapelul Ungariei.

Sala de ședințe a Primăriei Miercurea Ciuc după sentința definitivă care l-a obligat pe primar să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc din sala de ședințe. FOTO: szereda.ro

În mod legal, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul în calitate de președinte-fondator, s-a adresat din nou instanței de judecată pentru a-l obliga pe primarul UDMR din Miercurea Ciuc să îndepărteze aceste bannere din sala de ședințe a Primăriei Miercurea Ciuc.

Tribunalul Harghita a admis marți acțiunea ADEC.

Sentința pe scurt a Tribunalului Harghita: „ Respinge ca neîntemeiate excepţia de necompetenţă materială a Tribunalului Harghita, lipsei capacităţii de folosinţă a reclamantei, lipsei calităţii procesuale pasive a Primarului municipiului Miercurea Ciuc, excepţia inadmisibilităţii acţiunii în contencios administrativ, excepţia lipsei interesului, excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant al reclamantei şi excepţia nulităţii cererii, excepţii invocate de pârâtul Primarul municipiului Miercurea Ciuc. Admite acţiunea formulată de reclamantul Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), în contradictoriu cu pârâtul Primarul municipiului Miercurea Ciuc, şi în consecinţă, Obligă pârâtul Primarul municipiului Miercurea Ciuc la îndepărtarea din sala de şedinţă a primăriei Miercurea Ciuc a gonfaloanelor şi bannerelor în culorile steagului Ungariei, a steagului albastru – auriu, intitulat ca fiind al Ţinutului secuiesc, precum şi a steagului alb cu stemă al municipiului Miercurea Ciuc. Obligă pârâtul la plata sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Harghita. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea instanţei, azi, 18.12.2018”. 

Sentința nu este definitivă și va putea fi atacată cu recurs.

FOTO: primarul Raduly Robert, Mediafax

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

11 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, obligat de instanță să scoată mai multe bannere din primărie. VEZI MOTIVUL!

 1. kermit says:

  Si …. le-a indepartat ?

 2. Urare de Craciun says:

  Urare de Craciun: Sa mori in chinuri groaznice! Cu cat mai repede cu atat mai bine! Si sa numai apuci Craciunul din 2019. Amin!

 3. Bogdan Steiu says:

  Felicitari!!

 4. Anonimul says:

  Felicitări !!
  Crăciun felicit!

 5. Constantin says:

  Craciun fericit !

 6. Dan says:

  Felicitari !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, obligat de instanță să scoată mai multe bannere din primărie. VEZI MOTIVUL!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-miercurea-ciuc-obligat-de-instanta-sa-scoata-mai-multe-bannere-din-primarie-vezi-motivul/