EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc pierde DEFINITIV procesul în cazul „Varoshaza”

December 7, 2016 •justitie •Views: 10627

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins ieri, 6 decembrie, recursul formulat de primarul municipiului Miercurea Ciuc împotriva sentinței Tribunalului Harghita prin care a fost obligat să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Varoshaza” de pe fațada primăriei. Sentința Tribunalului Harghita rămâne astfel definitivă.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Târgu Secuiesc pierde și ultima cale de atac și este obligat, DEFINITIV ȘI IREVOCABIL, să dea jos inscripția ”Varoshaza” de pe primărie. VEZI ce spune sentința!

Tribunalul Harghita a admis în aprilie a.c. acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul, împotriva primarului municipiului Miercurea Ciuc, ultra-șovinul și ultra-naționalistul UDMR Ráduly Róbert-Kálmán, și l-a obligat pe acesta să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Varoshaza” de pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, EXECUTAT SILIT. Drapelul UNGARIEI și steagul secuiesc, scoase din primărie

Soluția pe scurt a Tribunalului Harghita în acest dosar: „Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de pârâţi. Respinge excepţia inadmisibilităţii invocată de pârâţi. Admite acţiunea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva pârâţilor Primarul Municipiului Miercurea Ciuc şi Consiliul Local al Municipiului Miercurea Ciuc. Obligă pe pârâţi să îndepărteze inscripţia „Városháza” de pe sediul Primăriei Miercurea Ciuc. Obligă pe fiecare pârât să plătească reclamantei câte 525 lei cheltuieli judiciare reprezentând onorariu avocaţial şi taxa de timbru. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 21 aprilie 2016.”

Primarul și Consiliul Local al municipiului Miercurea Ciuc au formulat recurs împotriva acestei sentințe. Curtea de Apel Târgu Mureș a respins ieri recursul: „Respinge ca nefondat recursul formulat de Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc şi Primarul Municipiului Miercurea-Ciuc, împotriva sentinţei civile nr. 620/21.04.2016 pronunţată de Tribunalul Harghita, în dosarul nr. 1620/96/2015. Definitivă. Pronunţată conform art. 396 alineat 2 Cod procedură civilă, azi, 6.12.2016” (detalii aici).

Primarul municipiului Miercurea Ciuc este obligat acum, definitiv, să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Varoshaza” de pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc.

Prefectul Jean-Adrian Andrei a refuzat, din nou, să aplice legea

Ca și în alte cazuri, prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a refuzat să aplice legea în acest caz. Deși e plătit din fonduri publice pentru a acționa legal și în astfel de cazuri, Andrei s-a comporat mai degrabă ca un chelner al primarului UDMR decât ca un înalt demnitar al statului.

Prefectul Jean-Adrian Andrei a refuzat să aplice legea și în acest caz (foto editată)

Andrei a fost sesizat încă din anul 2013 cu privire la ilegalitate amplasării acestei inscripții pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc însă a refuzat să acționeze legal. Mai mult, Andrei a avut tupeul să afirme că va solicita primarului UDMR să respecte legea la următoarea renovare a clădirii (detalii aici).

Menținerea în funcția de prefect a acestui individ este o rușine pentru corpul înalților funcționari publici și o bătaie de joc la adresa legilor și a Constituției României. Am dovedit deja în mai multe rânduri faptul că Jean-Adrian Andrei acționează mai degrabă în interesul Budapestei decât în interesul Bucureștiului.

FOTO: Agerpres

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc pierde DEFINITIV procesul în cazul „Varoshaza”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc pierde DEFINITIV procesul în cazul „Varoshaza”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-miercurea-ciuc-pierde-definitiv-procesul-in-cazul-varoshaza/