EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, SANCȚIONAT din nou de CNCD pentru DISCRIMINAREA românilor

February 26, 2016 •discriminarea romanilor •Views: 3488

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a emis o nouă decizie prin care a constatat faptul că primarul municipiului Miercurea Ciuc a discriminat români pe criterii etnice.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, AMENDAT de CNCD pentru DISCRIMINAREA românilor pe criterii etnice

CNCD a admis o nouă sesizare a Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva Primarului municipiului Miercurea Ciuc și l-a sancționat din nou pe acesta pentru fapte de disciminare a românilor pe criterii etnice.

CNCD a constatat faptul că impunerea cunoașterii limbii maghiare pentru participarea la un concurs de angajare organizat în luna ianuarie 2015 de Primarul din Miercurea Ciuc pentru ocuparea postului de director al Clubului sportiv municipal din Miercurea Ciuc este discriminatorie la adresa românilor.

La momentul comiterii faptelor Primăria Miercurea Ciuc era condusă de ultra-șovinul Raduly Robert Kalman, membru UDMR.

CNCD a emis Hotărârea nr. 85/27.01.2016 prin care a aplicat sancțiunea contravențională cu avertisment Primarului din Miercurea Ciuc.

decizie CNCD director club sportiv municipal miercurea ciuc discriminarea romanilor

ADEC a sesizat Prefectura Harghita cu solicitarea de a demara procedurile în contencios administrativ pentru anularea acestui concurs organizat cu încălcarea prevederilor legale.

În decembrie 2015 CNCD a emis o altă hotărâre prin care a l-a sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2000 de lei pe Primarul municipiului Miercurea Ciuc pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor (detalii aici).

FOTO: udmr.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, SANCȚIONAT din nou de CNCD pentru DISCRIMINAREA românilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-miercurea-ciuc-sanctionat-din-nou-de-cncd-pentru-discriminarea-romanilor/