EXCLUSIV. Primarul UDMR din Remetea, obligat de instanță să îndepărteze drapelul UNGARIEI arborat în fața primăriei

September 30, 2019 •justitie •Views: 352

Tribunalul București a admis joi, 26 septembrie a.c., acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe primarului UDMR din Remetea să îndepărteze steagul secuiesc și drapelul Ungariei de pe domeniul public al comunei.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Remetea, AMENDAT de CNCD pentru DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă în calitate de președinte, s-a adresat instanței de judecată pentru a-l obliga pe primarul UDMR din comuna Remetea, județul Harghita, Laczko-Albert Elemer, să respecte legislația în vigoare în privința arborării unor drapele pe domeniul public.

Tribunalul București a dat dreptate reclamantei ADEC și l-a obligat pe primarul UDMR din Remetea să îndepărteze steagul comunei Remetea, steagul secuiesc și drapelul Ungariei din fața Primăriei Remetea precum și din orice alt loc de pe domeniul public al comunei Remetea.

Sentința Tribunalului București pe scurt (detalii aici): „Respinge ca neîntemeiate excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată, excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a primarului Comunei Remetea, excepţia inadmisibilităţii acţiunii şi excepţia lipsei de interes, invocate de pârâtul Primarul Comunei Remetea, prin întâmpinare. Admite cererea de chemare în judecată, formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa, în contradictoriu cu pârâtul Primarul Comunei Remetea. Obligă pârâtul Primarul Comunei Remetea să îndepărteze steagul comunei Remetea, steagul Consiliului National Secuiesc (steagul secuiesc) şi drapelul Ungariei din faţa primăriei comunei Remetea de pe domeniul public al comunei Remetea, precum şi din orice alt loc public de pe raza comunei Remetea. Admite cererea reclamantei Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa, de obligare a pârâtului Primarul Comunei Remetea la plata cheltuielilor de judecată. Obligă pe pârâtul Primarul Comunei Remetea la plata către reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa, a sumei de 2020 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu avocat. Cu drept de recurs în termen de 15 de zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunțată, astăzi, 26.09.2019, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței”.

FOTO: primarul Laczko-Albert Elemer, hargitanepe.eu

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Remetea, obligat de instanță să îndepărteze drapelul UNGARIEI arborat în fața primăriei

  1. Gina says:

    Ok! Dar nu poate ramane așa…ai actionat impotriva,legilor acestui Stat(sau oricare alt Stat) in cel mai bun caz …pușcarie …dar avand in vedere ,cine a facut asta….minoritar maghiar??????? atunci EXPULZAREA lui*!!!!!
    Acest Stat,cu bune și rele…ca pentru orice cetătean fie el,minoritar ori get beget* roman,a facut ca tu individ să avansezi in viată,să fii cultivat și sănătos!
    RESPECTĂ TARA IN CARE TRĂIEȘTI!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Remetea, obligat de instanță să îndepărteze drapelul UNGARIEI arborat în fața primăriei"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-remetea-obligat-de-instanta-sa-indeparteze-drapelul-ungariei-arborat-in-fata-primariei/