EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sântimbru a DISCRIMINAT români pe criterii etnice. Hotărâre CNCD anulată de CAB

February 11, 2016 •discriminarea romanilor •Views: 2584

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pierde un nou proces după ce a fost de acord cu impunerea limbii maghiare ca și condiție obligatorie pentru ocuparea postului de secretar al comunei Sântimbru, jud. Harghita. Curtea de Apel București a admis ieri, 10 februarie, acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și a anulat hotărâre CNCD.

Vezi și EXCLUSIV. DECIZIE CNCD: Primarul din Santimbru, UDMR-istul Kencse Elod, a discriminat romani! DOCUMENTE

Instanța a admis acțiunea ADEC (detalii aici) și a decis anularea hotărârii CNCD nr. 283/10.06.2015 prin care instituția condusă de UDMR-istul Csaba Asztalos Ferenc a hotărât că primarul UDMR din Sântimbru, Kencse Elod, nu i-a discriminat pe români atunci când a impus cunoașterea limbii maghiare, nivel avansat, ca și condiție de participare la concursul pentru ocuparea postului de secretar al primăriei.

Cerințele primarului UDMR din Sântimbru au fost girate și de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, condusă tot de un UDMR-ist (detalii aici).

CNCD a ales în mod ticălos și evident interesat să ignore o sentință definitivă și irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Într-o speță similară, cu privire la impunerea cunoașterii limbii maghiare pentru ocuparea postului de secretar al comunei Valea Crișului, instanța a decis că este vorba de discriminare pe criterii etnice a românilor nevorbitori ai limbii maghiare.

În decizia nr. 1438/2014 ÎCCJ reține faptul că nu se poate ”…justifica în mod obiectiv cunoașterea limbii maghiare ca și cerință ocupațională, într-un stat în care raporturile dintre cetățeni și autoritățile publice se desfășoară în limba română, ca și limbă oficială (art. 13 din Constituție)…” (detalii și documente aici).

Dovident încă odată că este un adevărat instrument de epurare etnică a românilor din județele Covasna și Harghita, instituția condusă de UDMR-istul Csaba Asztalos Ferenc și-a însușit teoria șovină promovată de organizațiile extremite maghiare, inclusiv de UDMR, că românii din zonă trebuie să vorbească limba populației majoritare, maghiarii: ”Colegiul Director este de opinie că, funcția de secetar al comunei Sântimbru, este o funcție care implică relaționarea cu toți cetățenii comunei, fiind necesară și cunoașterea limbii maghiare, respectiv a locuitorilor cetățenilor majoritari” (documentul aici).

Între timp, Curtea de Apel Târgu Mureș a anulat în data de 29 septembrie 2015 concursul organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) pentru ocuparea postului de secetar al comunei Sântimbru (detalii aici).

FOTO: Președintele CNCD, Csaba Asztalos Ferenc, dolce-sport.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sântimbru a DISCRIMINAT români pe criterii etnice. Hotărâre CNCD anulată de CAB"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-santimbru-a-discriminat-romani-pe-criterii-etnice-hotarare-cncd-anulata-de-cab/