EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, dispreț la adresa Centenarului Marii Uniri

September 12, 2018 • UDMR • Views: 1584

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe refuză să aplice prevederile legale care obligă autoritățile și instituțiile publice să reproducă sigla Centenarului Marii Uniri pe documentele oficiale în anul 2018.

Vezi și RESPECT. Primar de etnie maghiară din Harghita reproduce sigla Centenarului Marii Uniri pe documente

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, un promotor activ al intereselor Ungariei în România, refuză în mod ostentativ să manifeste cel mai elementar respect față de Centenarul Marii Uniri. Antal se comportă ca un veritabil funcționar al Ungariei și refuză să pună în aplicare o prevedere legală care obligă autoritățile și instituțiile publice, precum și instituțiile din subordinea, coordonarea sau autoritatea acestora, indiferent de modalitatea de finanțare, să reproducă sigla Centenarului Marii Uniri pe documentele instituției în anul 2018.

Vezi și EXCLUSIV. La sesizarea mea, CNCD reproduce acum sigla Centenarului Marii Uniri pe documente

Astfel, potrivit prevederilor art. II alin. 1 din O.U.G. nr. 22/2018 „Începând cu data intrării în vigoare Ghidului de identitate vizuală a Centenarului României (1918-2018) și a Primului Război Mondial și până la sfârșitul anului 2018, autoritățile și instituțiile publice, precum și instituțiile din subordinea, coordonarea sau autoritatea acestora, indiferent de modalitatea de finanțare, au obligația aplicării măsurilor de identitate vizuală prevăzute în acesta”. (detalii aici)

Din nefericire, instituțiile publice ale statului român aflate sub control UDMR nu respectă aceste prevederi legale și sfidează încă odată sensibilitatea românilor în anul unei mari sărbători naționale, anul Centenarului Marii Uniri.

Vezi și EXCLUSIV. INACCEPTABIL. Instituțiile publice controlate de UDMR refuză să utilizeze sigla Centenarului Marii Uniri pe documentele oficiale

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, nu putea rata ocazia de a-și manifesta din nou disprețul față de tot ceea ce este românesc și ca atare mi-a comunicat oficial că nu reproduce sigla Centenarului pe documentele oficiale.

FOTO: primarul Antal Arpad, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend