EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat de instanță din nou să respecte limba oficală de stat

February 5, 2019 •UDMR •Views: 632

Tribunalul Covasna a admis vineri, 1 februarie a.c., acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, și l-a obligat pe edil să respecte limba oficială de stat în cazul unei plăci amplasate pe o clădire publică.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul Antal Arpad pierde în instanță: diplomele PRO URBE, exclusiv în limba oficială de stat

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul în calitate de președinte, s-a adresat instanței de judecată pentru a-l obliga pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, lider al organizației UDMR Sfântu Gheorghe, să respecte caracterul de limbă oficială de stat al limbii române în cazul unei plăci amplasate pe o clădire publică din municipiul Sfântu Gheorghe.

Tribunalul Covasna a dat dreptate reclamantei ADEC și l-a obligat pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, să respecte limba oficială de stat în România.

Sentința Tribunalului Covasna pe scurt (detalii aici): „ Admite cererea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), împotriva pârâtului primarul municipiului Sfântu Gheorghe. Obligă pârâtul să îndepărteze placa „dr. Losy-Schmidt Ede” amplasată pe o clădire publică din municipiul Sfântu Gheorghe şi să amplaseze o altă placă care să respecte caracterul de limbă oficială de stat a limbii române în sensul că textul în limba oficială de stat, limba română, să fie amplasat deasupra textului în limba minorităţii, limba maghiară, respectiv limba germană. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 50 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. 

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat de instanță din nou să respecte limba oficală de stat"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-obligat-de-instanta-din-nou-sa-respecte-limba-oficala-de-stat/