EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, OBLIGAT de instanță să respecte drapelul României

July 11, 2018 •justitie •Views: 1148

Tribunalul Covasna a admis joi, 5 iulie a.c., acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe să respece drapelul național al României.

Protected by Copyscape

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, OBLIGAT din nou, DEFINITIV, să respecte limba oficială de stat

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, ultra-naționalistul și ultra-șovinul Antal Árpád András, a arborat în mod ilegal drapelul Ungariei și steagul secuiesc în sala de ședințe a Consiliului Local Sfântu Gheorghe. Pentru că acest lucru reprezintă o încălcare a Legii nr. 75/1994, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul, l-a acționat în judecată.

Tribunalul Covasna a dat câștig de cauză ADEC și l-a obligat pe primarul UDMR să îndepărteze toate drapelele arborate în sala de şedinţe a Consiliului Local Sfântu Gheorghe, cu excepţia drapelului României și să plătească cheltuieli de judecată.

Sentința pe scurt a Tribunalului Covasna: „Respinge excepţia necompetenţei materiale. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active. Respinge excepţia lipsei de interes. Admite în parte cererea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa ( ADEC) în contradictoriu cu pârâtul Primarul Municipiului Sfântu Gheorghe . Obligă pârâtul Primarul Municipiului Sfântu Gheorghe să îndepărteze toate drapelele arborate în sala de şedinţe a Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, cu excepţia drapelului României. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxa judiciară de timbru. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Covasna”.

Detalii despre dosar aici.

FOTO: Antal Árpád András, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, OBLIGAT de instanță să respecte drapelul României"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-obligat-de-instanta-sa-respecte-drapelul-romaniei/