EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat de instanță să respecte limba oficală de stat în cazul plăcii „Malik Jozsef”

July 30, 2019 •justitie •Views: 304

Tribunalul Covasna a admis astăzi, 30 iulie, acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, împotriva primarului din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, și l-a obligat pe edil să respecte limba oficială de stat în cazul unei plăci amplasate pe o clădire publică din oraș.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat de instanță să respecte limba oficală de stat în cazul plăcii „dr. Losy-Schmidt Ede”

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă în calitate de președinte, s-a adresat instanței de judecată pentru a-l obliga pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, lider al organizației UDMR Sfântu Gheorghe, să respecte caracterul de limbă oficială de stat al limbii române în cazul unei plăci amplasate pe o clădire publică din municipiul Sfântu Gheorghe.

Tribunalul Covasna a dat dreptate reclamantei ADEC și l-a obligat pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, să respecte limba oficială de stat în România în cazul plăcii dedicate lui „Malik Jozsef”, amplasată pe fațada Liceului Mikes Kelemen din Sfântu Gheorghe.

Sentința Tribunalului Covasna pe scurt (detalii aici): „Respinge excepțiile lipsei calităţii procesuale active şi lipsei interesului, ca neîntemeiate. Admite cererea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), în contradictoriu cu pârâtul PRIMARUL MUNICIPIULUI SFÂNTU GHEORGHE. Obliga paratul sa înlocuiască placa comemorativă „Malik Jozsef’’ amplasata pe peretele exterior al Liceului Mikes Kelemen din municipiul Sfântu Gheorghe cu o placa cu acelasi continut care sa respecte caracterul de limba oficiala de stat a limbii romane, in sensul ca textul in limba oficiala de stat sa fie inscriptionat deasupra textelor in limbile minoritatilor nationale Obliga paratul la plata către reclamanta a cheltuielilor de judecata in cuantum de 50 lei reprezentând taxa judiciara de timbru. Prezenta hotărâre poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, potrivit art. 20 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, calea de atac urmând a fi depusă la Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal, conform art. 490 C.pr.civ. Prezenta hotărâre se va comunica părţilor, în copie, conform art. 427 C.pr.civ. Pronunţată astăzi, 30.07.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”. 

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , , ,

6 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat de instanță să respecte limba oficală de stat în cazul plăcii „Malik Jozsef”

  1. Constantin says:

    Pașol na turbinca Pisti ! :-))

  2. Dan says:

    Felicitari !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat de instanță să respecte limba oficală de stat în cazul plăcii „Malik Jozsef”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-obligat-de-instanta-sa-respecte-limba-oficala-de-stat-in-cazul-placii-malik-jozsef/