EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat DEFINITIV, din nou, să respecte limba oficială de stat

October 10, 2018 • UDMR • Views: 1603

Curtea de Apel Brașov a respins marți, 9 octombrie a.c., recursul primarului UDMR din Sfântu Gheorghe într-un nou dosar în care ADEC l-a obligat pe primar să respecte caracterul de limbă oficială de stat a limbii române.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat DEFINITIV de instanță să înlăture o inscripție în limba maghiară de pe o clădire publică

Protected by Copyscape

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul în calitate de președinte-fondator, s-a adresat instanței de judecată într-un nou dosar pentru a-l obliga pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, un pion activ în favoarea intereselor Ungariei în România, să respecte limba oficială de stat în România în cazul unui panou informativ amplasat la intrarea în parcul central din municipiul Sfântu Gheorghe.

Tribunalul Covasna a admis acțiune ADEC în luna iulie a.c. (detalii despre dosar aici): „Admite cererea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), împotriva pârâtului primarul municipiului Sfântu Gheorghe. Obligă pârâtul să înlocuiască panoul amplasat la intrarea în Parcul Elisabeta din municipiul Sfântu Gheorghe, inscripţionat în limbile maghiară, română şi engleză, cu un alt panou inscripţionat cu precădere în limba oficială de stat, limba romană, inscripţia în limba maghiară şi engleză urmând să fie afişate sub cea în limba română. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 50 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”.

Curtea de Apel Brașov a respins ieri recursul primarului UDMR din Sfântu Gheorghe, cunoscut opiniei publice pentru repetatele sale acțiuni prin care manifestă dispreț la adresa limbii române și a simbolurilor naționale (detalii despre decizie aici): „Respinge recursul formulat de pârâtul Primarul Mun. Sf. Gheorghe împotriva sentinţei civile nr. 605/19.07.2018 pronunţată de Tribunalul Covasna – Secţia civilă,pe care o menţine. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 09.10.2018”.

Modul de inscripționare al panoului nu respectă limba oficială de stat în România.

FOTO: mediafax.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

5 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat DEFINITIV, din nou, să respecte limba oficială de stat

 1. Delia Balan says:

  Felicitari ! De oameni ca dumneavoastra are Romania nevoie !

 2. Eugen says:

  Pentru ce mai există în țara asta servicii secrete?!
  Cine ar trebui să depisteze şi să sesizeze organele statului despre astfel de fapte antiromâneşti?!
  BOR sau SRI?!
  Pentru ce sunt menținuți în funcții şi plătiți cu generozitate de la Bugetul Statului asemenea indivizi?!

 3. Gheorghe says:

  Multumesc, Dan Tanasa, pentru pozitia ta romaneasca statornica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend