EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat DEFINITIV de instanță să înlăture o inscripție în limba maghiară de pe o clădire publică

October 2, 2018 • justitie • Views: 1037

Curtea de Apel Brașov a admis marți, 18 septembrie a.c., recursul Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) într-un nou dosar în care ADEC l-a obligat pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe să respecte caracterul de limbă oficială de stat a limbii române.

Vezi și EXCLUSIV. RECIDIVIST. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat din nou din instanță să respecte limba oficială de stat

Protected by Copyscape

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul în calitate de președinte, s-a adresat instanței de judecată într-un nou dosar pentru a-l obliga pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, extremistul Antal Arpad, lider al organizației UDMR Sfântu Gheorghe, să respecte limba oficială de stat în România în cazul unei inscripții publice exclusiv în limba maghiară amplasată pe fațada unei unități școlare din Sfântu Gheorghe.

Tribunalul Covasna a respins acțiunea ADEC însă Curtea de Apel Brașov a dat dreptate asociației și l-a obligat pe primarul UDMR să înlăture inscripția în limba maghiară și să plătească cheltuieli de judecată.

Soluția pe scurt a Curții de Apel Brașov: „DECIDE 18 septembrie 2018 Admite cererea de recurs formulată de recurenta reclamantă Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa împotriva sentinţei civile nr. 306/23 martie 2018, pronunţată de Tribunalul Covasna, Secţia civilă, pe care o casează în parte. Admite în parte cererea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa( ADEC) în contradictoriu cu pârâtul Primarul Municipiului Sfântu Gheorghe. Obligă pârâtul Primarul Municipiului Sfântu Gheorghe să înlăture inscripţia în limba maghiară „Református Székely Mikó Kollégium” amplasată pe placa ornamentală la intrarea în sediul Colegiului „Székely Mikó” şi a Liceului Teologic Reformat din Sfântu Gheorghe. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei civile nr. 306/23 martie 2018 pronunţată de Tribunalul Covasna, Secţia civilă. Obligă intimatul pârâtul Primarul Municipiului Sfântu Gheorghe la plata către recurenta reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa a cheltuielilor de judecată efectuate, în cuantum de 1120 de lei, din care suma 1000 de lei reprezintă onorariu avocat, suma de 20 de lei reprezintă contravaloarea taxei judiciare achitată pentru cererea de chemare în judecată, iar suma de 100 de lei reprezintă contravaloarea taxei judiciare de timbru aferentă cererii de recurs. Definitivă. Pronunţată în condiţiile art. 396 alin. 2 C.pr.civ., astăzi, 18 septembrie, 2018”.

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe este obligat acum definitiv să înlăture această inscripție publică.

Sentința Curții de Apel Brașov este definitivă și trebuie pusă în executare. Detalii despre dosar aici.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, OBLIGAT din nou, DEFINITIV, să respecte limba oficială de stat

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

5 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat DEFINITIV de instanță să înlăture o inscripție în limba maghiară de pe o clădire publică

  1. geanina says:

    Bravo dle Tanasa pentru sustinerea romanismului in Covasna , teritoriu daco -roman , romanesc pe care s-au asezat mai demult secuii si care acum vor sa -i goneasca pe romani sau sa-i maghiarizeze . Sa va de D-zeu sanatate sa puteti lupta pe mai departe . Curaj, va sustinem ! va aprobam si va dorim succes !

  2. Dan says:

    Felicitari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend