EXCLUSIV. Proiect legislativ adoptat de Senat: permisele auto NU vor mai fi eliberate de prefecturi

June 15, 2018 •Senat •Views: 1560

Potrivit proiectului de lege privind Codul administrativ al României, adoptat luni, 11 iunie a.c., de Senat, eliberarea permiselor de conducere va trece de la prefecturi la consiliile județene.

Vezi și EXCLUSIV. Coaliția PSD-ALDE, noi cedări în fața UDMR pentru oficializarea limbii maghiare și autonomia teritorială pe criterii etnice

Potrivit art. 173 alin. 5 lit. l din Codul administrativ adoptat la Senat cu voturile PSD, ALDE și UDMR, atribuțiile consiliilor județene vor include și asigurarea desfășurării în bune condiții a activității serviciilor publice comunitare pentru  regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor. Această activitate este desfășurată în prezent de prefecturi.

Schimbarea ar urma să se producă cu începere de 1 ianuarie 2019, dacă proiectul Codului administrativ va trece în această formă și de Camera Deputaților.

Fișa proiectului de lege și forma adoptată la Senat pot fi consultate aici. Camera Deputaților este cameră decizională în acest caz.

FOTO: agerpres.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Proiect legislativ adoptat de Senat: permisele auto NU vor mai fi eliberate de prefecturi"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-proiect-legislativ-adoptat-de-senat-permisele-auto-nu-vor-mai-fi-eliberate-de-prefecturi/