EXCLUSIV. Sentință BOMBĂ: După steagul secuiesc al orașului Sfântu Gheorghe, Curtea de Apel Brașov a anulat și HG prin care a fost adoptat steagul secuiesc al județului Covasna de Guvernul PNL-UDMR

June 15, 2022 •justitie •Views: 305

Curtea de Apel Brașov a admis marți, 14 iunie a.c., acțiunea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş și a anulat H.G. nr. 989/2021 privind aprobarea modelului steagului judeţului Covasna.

Citește și EXCLUSIV. Sentință BOMBĂ: Curtea de Apel Brașov a anulat HG prin care a fost adoptat steagul secuiesc al orașului Sfântu Gheorghe de Guvernul PNL-USR-UDMR

În data de 15 septembrie 2021 Guvernul PNL-UDMR condus de liberalul Florin Cîțu a adoptat prin hotărâre steagul secuiesc al județului Covasna. Românii din județul Covasna nu sunt reprezentați pe acest simbol local.

Informația a fost făcută publică pe pagina de internet a UDMR. Propunerea pentru hotărârea de Guvern privind modelul de steag al județului Covasna a fost făcută de ministrul Cseke Attila.

Simbolul local al județului Covasna adoptat de Guvernul PNL-UDMR condus de Florin Cîțu îi reprezintă exclusiv pe etnicii maghiari din județ.

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș a acționat în judecată Guvernul României pentru faptul că românii nu sunt reprezentați pe acest simbol local, steagul în cauză fiind în mod evident similar steagului secuiesc. Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul, a avut calitate de intrervenient.

Citește și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul din Odorheiu Secuiesc, obligat de instanță să îndepărteze drapelul Ungariei din primărie

Deși membri societății civile românești din județul Covasna au solicitat în repetate rânduri ca și românii din județul Covasna să fie reprezentați pe acest simbol local, extremiștii din UDMR au refuzat să dea curs acestor solicitări.

Sentința Curții de Apel Brașov pe scurt (detalii aici): „Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei de interes şi excepţia inadmisibilităţii acţiunii, invocate de către pârâtul Guvernul României. Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, în contradictoriu cu pârâţii Guvernul României, cu sediul în Bucureşti, Piaţa Victoriei, nr. 1, Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Covasna şi Consiliul Judeţean Covasna, cu sediul în mun. Sf. Gheorghe, Piaţa Libertăţii, nr. 4, jud. Covasna. Admite cererea de intervenţie în interes propriu formulată de către intervenienta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC). Anulează HG nr. 989/2021 privind aprobarea modelului de steag al Judeţului Covasna. Obligă pârâtul Guvernul României să achite reclamantului Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş suma de 50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Obligă pârâtul Guvernul României să achite intervenientei Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) suma de 50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Braşov, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în condiţiile art. 396 alin. (2) Cod de procedură civilă astăzi, 14.06.2022”.

Citește și EXCLUSIV. UDMR, ca pe vremea Ungariei Mari: denumiri de strazi exclusiv în limba maghiară în comuna Satu Mare din Harghita

În mod evident, ne aflăm în fața unei ofensive revizioniste a Ungariei infamului aliat al lui Putin, Viktor Orban, care acționează cu ajutorul UDMR pentru maghiarizarea simbolurilor oficiale locale din Transilvania într-o operațiune specială de trasare a unor frontiere imagologice dincolo de granițele dintre cele doua tari.

Îi solicit generalului Armatei Române, Nicolae Ciucă, să nu își dezonoreze jurământul de credință față de România prin promovarea unui recurs de către Guvernul României care ar servi politicii revizioniste a Ungariei.

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

9 Responses to EXCLUSIV. Sentință BOMBĂ: După steagul secuiesc al orașului Sfântu Gheorghe, Curtea de Apel Brașov a anulat și HG prin care a fost adoptat steagul secuiesc al județului Covasna de Guvernul PNL-UDMR

 1. Rodica Doina says:

  În orice țară, minoritățile ȚĂRII respectă Drapelul și Limba oficială, numai la noi, ca la nimeni! Ne merităm soarta dacă alegem mereu pămpălăi.

 2. Brândușa says:

  Dar e și o singură Țară, numită ROMÂNIA care are un singur steag, TRICOLORUL (ROȘU, GALBEN ȘI ALBASTRU)! – și dacă toți sunt Români, indiferent de etnie, TREBUIE să accepte, să respecte și să ONOREZE DRAPELUL ROMÂNIEI! Dacă nu le convine, să plece în altă parte, în Ungaria de exemplu … Logic, nu?

 3. Paul Chicu says:

  O mare tâmpenie sa faci diferențe între etnii,nu exista decât anumite interese de ordin politic de nivel mic.Populatia în ansamblul ei nu are nici un amestec.Sunt un mic număr de oameni care din teribilism vor sa atragă atenția.Toti suntem ROMĂNI,există multe etnii,ce am mai spune de America,sau alte state?Hai sa facem ca împreună sa ne ocupam de buna și frumoasă viata!

 4. Dinu says:

  Felicitari ! Cu Dumnezeu inainte.

 5. Florin Radu says:

  Ori ce etnie trebuie sa respecte statul roman .

 6. Zbant Constantin says:

  Salut hotararea( sentina), dar trebuie continuata actiunea in teritoriu. Nu trebuie sa mai apara,denumirea de localitatati, strazi, institutii, etc in limba maghiară.fara aprobarea expresă a organelor de stat romane. Orice arborare de drapel maghiar sa fie pedepsita drastic. Dacă vor altfel, sa sa duca in țara care promoveaza astfel de insemne.

 7. Adrix says:

  Ce părere sa mai avem Dane?!
  Dacă nu se va pune capăt acțiunilor antiromânești venite din partea UDMR riscam sa avem în Ardeal o provincie asemănătoare Azovului de la ucrainieni.
  UDMR-ul vrea dezbinare, cu asta se ocupă în fiecare zi.
  Sper să apuc ziua în care formațiunea UDMR sa fie desființată și scoasă din parlament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință BOMBĂ: După steagul secuiesc al orașului Sfântu Gheorghe, Curtea de Apel Brașov a anulat și HG prin care a fost adoptat steagul secuiesc al județului Covasna de Guvernul PNL-UDMR"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-bomba-dupa-steagul-secuiesc-al-orasului-sfantu-gheorghe-curtea-de-apel-brasov-a-anulat-si-hg-prin-care-a-fost-adoptat-steagul-secuiesc-al-judetului-covasna-de-guvernul-pnl-udmr/