EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul din Odorheiu Secuiesc, obligat de instanță să îndepărteze drapelul Ungariei din primărie

April 17, 2021 •justitie •Views: 147

Curtea de Apel București a respins, miercuri, 14 aprilie a.c., recursul primarului din Odorheiu Secuiesc împotriva sentinței Tribunalului București prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei din sediul primăriei.

Citește și EXCLUSIV. CNCD: Filarmonica din Odorheiu Secuiesc, sancționată pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

Acțiunea în instanță a fost demarată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, după ce primarul din Odorheiu Secuiesc, Galfi Arpad, a refuzat să îndepărteze drapelul Ungariei arborat în mai multe locuri în incinta Primăriei Odorheiu Secuiesc, în biroul acestuia și în sala de ședințe a primăriei.

Tribunalul București a admis acțiunea ADEC și l-a obligat pe edil să îndepărteze drapelul Ungariei din sediul primăriei și să plătească cheltuieli de judecată.

Sentința Tribunalului București pe scurt (detalii aici): „Admite cererea de chemare în judecată. Obligă pârâtul să îndepărteze drapelul în culorile roșu, alb și verde, drapelul Ungariei, din biroul Primarului mun. Odorheiu Secuiesc și din sala de ședințe a Primăriei Odorheiu Secuiesc, precum și din orice alt loc din incinta Primăriei Odorheiu Secuiesc. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 50 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxa judiciară de timbru. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Tribunalul București. Pronunțată astăzi, 16 iunie 2020, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței”.

Galfi Arpad a fost nemulțumit de sentință, motiv pentru care a formulat recurs pe care însă Curtea de Apel București l-a respins (detalii aici): „Respinge recursul, ca nefondat. Obligă recurentul-pârât la plata către intimatul-reclamant a sumei de 4000 lei onorariu avocat, cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată azi, 14.04.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei”.

Primarul Galfi Arpad a pierdut de-a lungul timpului mai multe procese care au avut ca obiect arborarea nelegală a unor steguri pe instituția primăriei, unul dintre ele vizând arborarea nelegală a steagului secuiesc și a steagulului orașului de pe fațada și din incinta primăriei (detalii aici).

FOTO: Primarul Galfi Arpad în biroul său din Primăria Odorheiu Secuiesc, captură video

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul din Odorheiu Secuiesc, obligat de instanță să îndepărteze drapelul Ungariei din primărie

  1. IANCU says:

    Felicitari si Succese mai mari in viitor !

  2. Dumitrescu says:

    Sa știe toți etnicii maghiari,ca trăiesc în bună vecinătăți cu romanii,iar steagul national,este unul care are 3 culori:rosu,galben și albastru.
    Decizia CAB trebuie pusa oina aplicare IMEDIAT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul din Odorheiu Secuiesc, obligat de instanță să îndepărteze drapelul Ungariei din primărie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-primarul-din-odorheiu-secuiesc-obligat-de-instanta-sa-indeparteze-drapelul-ungariei-din-primarie/