EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: fostul primar UDMR din Siculeni a discriminat români pe criterii etnice

May 9, 2018 •UDMR •Views: 4663

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis luni, 7 mai a.c., recursul subsemnatului împotriva sentinței Curții de Apel Târgu Mureș prin care a fost anulată o decizie a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) care l-a amendat pe fostul primar UDMR din Siculeni pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor.

Vezi și DOCUMENTAR „ÎN PREMIERĂ”. Un ultim semnal de alarmă cu privire la pericolul pierderii Transilvaniei

În luna martie 2015, CNCD l-a sancționat cu amendă contravențională pe primarul comunei Siculeni (Harghita) de la acea dată, UDMR-istul Szentes Csaba, pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor. Primarul UDMR din Siculeni edita din fonduri publice o publicație a primăriei exclusiv în limba maghiară (detalii aici).

UDMR-istul Szentes Csaba a contestat hotărârea CNCD în fața Curții de Apel Târgu Mureș care în mod eronat i-a dat dreptate. Subsemnatul am formulat recurs și am câștigat, definitiv.

Decizia ÎCCJ pe scurt: „Decizia nr. 1801/7 mai 2018 Admite recursul declarat de pârâtul Dan Tănasă împotriva Sentinţei nr. 102 din 26 octombrie 2015 pronunţată de Curtea de Apel Târgu Mureş – Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi, rejudecând, respinge contestaţia formulată de reclamantul SZENTES CSABA, PRIMARUL COMUNEI SICULENI, împotriva Hotărârii nr.128/04.03.2015, emisă de pârâtul Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 7 mai 2018”. (detalii aici).

UDMR-istul Szentes Csaba este obligat acum să plătească amenda de 2000 de lei pentru discrimnarea pe criterii etnice a românilor.

FOTO: agerpres.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: fostul primar UDMR din Siculeni a discriminat români pe criterii etnice"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-fostul-primar-udmr-din-siculeni-a-discriminat-romani-pe-criterii-etnice/