EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: instanța dispune rejudecarea dosarului fostului primar PCM din Gheorgheni

November 15, 2019 •justitie •Views: 353

Curtea de Apel Târgu Mureș a dispus astăzi, 15 noiembrie, rejudecarea dosarului în care fostul primar al municipiului Gheorgheni, Mezei Janos, este judecat pentru abuz în serviciu.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul din Gheorgheni, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

Curtea de Apel Târgu Mureș a admis astfel apelurile declarate de Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Târgu Mureș, și partea civilă Virag Zsolt, și a desființat integral sentința Tribunalului Harghita din luna iulie 2018 prin care Mezei a fost achitat în procesul în care era acuzat de abuz în serviciu, şantaj şi instigare la infracţiunea de delapidare (detalii aici).

Decizia de astăzi a Curții de Apel Târgu Mureș (detalii aici): „ În temeiul art. 421 pct. 2 lit. b teza finală Cod procedură penală, raportat la art. 281 alin. 1 lit. a Cod procedură penală, admite apelurile declarate de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE – DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE – SERVICIUL TERITORIAL TÂRGU-MUREŞ şi partea civilă V Z (), împotriva sentinţei penale nr. 97 din 02 iulie 2018, pronunţată de Tribunalul Harghita, în dosarul penal nr. 776/96/2015 şi în consecinţă: Desfiinţează integral hotărârea atacată şi dispune trimiterea cauzei spre rejudecare – în fond – primei instanţe, respectiv Tribunalului Harghita. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în procedura soluţionării prezentelor apeluri, în sumă de 1.800 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 15 noiembrie 2019”.

Dosarul fostului primar PCM din Gheorgheni se va reîntoarce acum la Tribunalul Harghita pentru rejudecare la fond.

FOTO: Mezei Janos, Agerpres

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: instanța dispune rejudecarea dosarului fostului primar PCM din Gheorgheni

  1. Mihai says:

    Si ce dacã? Ce ai tu cu acest primar? Ce au interesele românilor cu acest caz?
    Nu vezi cã scriind aceste postãri te trãdezi singur? Oricine îsi dã seama cã esti un nantimaghiar obsedat.

    • Dan Tanasa says:

      Iar tu ești doar un imbecil. Te rog frumos să nu mai calci pe aici. Nu mai accesa blogul meu. Poți comenta unde vrei tu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: instanța dispune rejudecarea dosarului fostului primar PCM din Gheorgheni"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-instanta-dispune-rejudecarea-dosarului-fostului-primar-pcm-din-gheorgheni/