EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Corund, OBLIGAT de instanță să îndepărteze inscripția „Kozseghaza” de pe primărie

September 23, 2016 •Harghita •Views: 5334

Primarul UDMR din comuna Corund, județul Harghita, a pierdut definitiv procesul în urma căruia a fost obligat să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Kozseghaza” de pe fațada primăriei. Curtea de Apel Târgu Mureș i-a respins marți, 20 septembrie a.c., recursul prin care a încercat să anuleze sentința Tribunalului Harghita.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Miercurea Ciuc, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc din piața centrală

În luna februarie a.c. Tribunalul Harghita a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe primarul UDMR al comunei Corund, Katona Mihály, să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Kozseghaza” amplasată nelegal pe fațada primăriei și să plătească cheltuieli de judecată.

Soluția pe scurt a Tribunalului Harghita: „Respinge excepţia lipsei de interes al reclamantei, invocată de pârâta Consiliul Local al Comunei Corund. Admite acţiunea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa, în contradictoriu cu pârâţii Primarul Comunei Corund şi Consiliul Local al Comunei Corund şi în consecinţă Obligă pârâţii să îndepărteze de pe sediul Primăriei comunei Corund inscripţia „Kozseghaza”. Obligă pârâţii să plătească în solidar reclamantei cheltuieli de judecată în cuantum de 1050 lei reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu avocat. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Harghita. Pronunţată în şedinţă publică, azi 17 Februarie 2016”.

Vezi și EXCLUSIV. Prefectul Jean-Adrian Andrei REFUZĂ să-l amendeze pe primarul UDMR din Corund care arborase ilegal drapelul UNGARIEI. DOCUMENT

Primarul UDMR din Corund a formulat recurs împotriva sentinței Tribunalului Harghita însă Curtea de Apel Târgu Mureș i-a respins acțiunea (detalii aici). Katona are la dispoziție 30 de zile să execute sentința, în caz contrar riscând amenda.

Prefectul județului Harghita a susținut că inscripția este amplasată legal

foto editată

Jean-Adrian Andrei (foto editată)

În mod halucinant, prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a susținut într-un document oficial din februarie 2014 faptul că această inscripție respectă Constituția României și este amplasată legal pe fațada Primăriei Corund.

În mod normal, într-o țară cu apă caldă la robinet, acest individ ar fi fost destituit din funcția publică pentru care este plătit atât de gras pentru refuzul de a asigura respectarea legilor și a Constituției României. Andrei nu doar că a refuzat să acționeze legal în acest caz, deși era obligat legal, ci a emis un document ticălos în care a susținut că în acest caz legea este respectată. Cred că locul acestui individ este mai potrivit în administrația publică din Ungaria, având în vedere că apără public inscripții specifice administrației din țara vecină.

adresa prefect harghita jean adrian andrei kozseghaza corund

FOTO: sediul Primăriei Corund

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Corund, OBLIGAT de instanță să îndepărteze inscripția „Kozseghaza” de pe primărie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-primarul-udmr-din-corund-obligat-de-instanta-sa-indeparteze-inscriptia-kozseghaza-de-pe-primarie/