EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Cristuru Secuiesc, OBLIGAT de instanță să îndepărteze inscripția „Városháza” de pe primărie

October 21, 2017 •justitie •Views: 2661

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins marți, 17 octombrie, recursul în dosarul în care Tribunalul Harghita l-a obligat pe primarul UDMR al orașului Cristuru Secuiesc, județul Harghita, să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Városháza” de pe fațada Primăriei Cristuru Secuiesc.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Racu, OBLIGAT de instanță să îndepărteze inscripția „Kozseghaza” de pe primărie

În luna februarie a.c. Tribunalul Harghita a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe primarul UDMR al orașului Cristuru Secuiesc, Rafai Emil, să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Városháza” amplasată nelegal pe fațada primăriei și să plătească cheltuieli de judecată.

Soluția pe scurt a Tribunalului Harghita: „Admite acţiunea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa, în contradictoriu cu pârâtul Primarul Oraşului Cristuru Secuiesc şi în consecinţă Obligă pârâtul să îndepărteze de pe sediul Primăriei Oraşului Cristuru Secuiesc inscripţia „Varoshaza”. Obligă pârâtul să plătească reclamantei cheltuieli de judecată în cuantum de 50 lei reprezentând taxă judiciară de timbru. Respinge cererea de intervenţie principală formulată de intervenientul Gagyi Dionisie. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Harghita. Pronunţată în şedinţă publică, azi 22 Februarie 2017”.

Primarul UDMR al orașului Cristuru Secuiesc a formulat cale de atac împotriva sentinței Tribunalului Harghita. Recursul a fost respins însă de Curtea de Apel Târgu Mureș.

Decizia pe scurt a Curții de Apel Târgu Mureș: „Respinge ca tardiv recursul formulat de intervenientul GAGYI DIONISIE (cu dom.), împotriva sentinţei civile nr. 295/22.02.2017 pronunţate de Tribunalul Harghita în dosar nr. 937/96/20165. Respinge recursul formulat de PRIMARUL ORAŞULUI CRISTURU SECUIESC, (cu sediul), împotriva sentinţei nr. 295/22.02.2017 pronunţate de Tribunalul Harghita în dosarul nr. 937/96/20165. DEFINITIVĂ. Pronunţată în şedinţa publică din 17 octombrie 2017” (detalii aici).

Sentința Tribunalului Harghita a rămas astfel definitivă și irevocabilă și trebuie pusă în executare în termen de 30 de zile.

Prefectul județului Harghita a refuzat, din nou, să aplice legea

Foto editată

Acțiunea înaintată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în acest caz ar fi trebuit să fie deschisă de către reprezentantul Guvernului României în județul Harghita, prefectul Jean-Adrian Andrei.

Prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, era obligat legal de prevederile Legii nr. 340/2004 și de prevederile Constituției României să se adreseze instanței de judecată cu privire la nerespectarea caracterului de limbă oficială de stat a limbii române.

FOTO: Kelemen Hunor, președintele UDMR, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Cristuru Secuiesc, OBLIGAT de instanță să îndepărteze inscripția „Városháza” de pe primărie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-primarul-udmr-din-cristuru-secuiesc-obligat-de-instanta-sa-indeparteze-inscriptia-varoshaza-de-pe-primarie/