EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Mădăraș, peste 40.000 de lei AMENDĂ pentru că refuză să dea jos drapelul Ungariei de pe primărie

March 29, 2016 •Harghita •Views: 2672

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins ieri, 28 martie, apelul formulat de primarul comunei Mădăraș împotriva sentinței Tribunalului Harghita care a dispus amendarea primarului comunei Mădăraș pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe fațada primăriei.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Mădăraș, pagubă de 440.000 lei în bugetul primăriei DOCUMENT/SESIZARE CĂTRE PARCHET

La începutul lunii februarie a.c. Tribunalul Harghita a admis acțiunea Prefectului Județului Harghita și a dispus amendarea primarului comunei Mădăraș pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe fațada primăriei.

Primarul UDMR din Mădăraș, județul Harghita, Biró László, a fost obligat definitiv, încă din iulie 2014, să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe sediul primăriei (detalii aici). În prealabil, Biró fusese amendat de prefect de două ori, la sesizarea subsemantului, pentru faptul că arborează în mod permanet drapelul Ungariei pe sediul primăriei (detalii aici).

Decizia Curții de Apel Târgu Mureș este definitivă și nu mai poate fi atacată. Primarul UDMR din Mădăraș este obligat acum, definitiv, să plătească o amendă foarte mare pentru refuzul de a da jos drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe fațada Primăriei Mădăraș.

Cuantumul exact al amenzii va fi stabilit de către Tribunalul Harghita însă suma va depăși 40.000 de lei, având în vedere sentința de la fond și faptul că nici la această dată primarul UDMR din Mădăraș nu a dat jos cele două steaguri de pe fațada primăriei.

Decizia Curții de Apel Târgu Mureș poate fi consultată aici.

FOTO: Bíró László, itthon.ma

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Mădăraș, peste 40.000 de lei AMENDĂ pentru că refuză să dea jos drapelul Ungariei de pe primărie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-primarul-udmr-din-madaras-peste-40-000-de-lei-amenda-pentru-ca-refuza-sa-dea-jos-drapelul-ungariei-de-pe-primarie/