EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Miercurea Ciuc, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

December 14, 2016 •justitie •Views: 12653

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins ieri, 13 decembrie, recursul formulat de primarul municipiului Miercurea Ciuc împotriva sentinței Tribunalului Harghita prin care a fost obligat să îndepărteze steagul secuiesc și steagul orașului de pe fațada primăriei. Sentința Tribunalului Harghita rămâne astfel definitivă.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc pierde DEFINITIV procesul în cazul „Varoshaza”

Tribunalul Harghita a admis în luna aprilie a.c. acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul, împotriva primarului municipiului Miercurea Ciuc, ultra-șovinul și ultra-naționalistul UDMR Ráduly Róbert-Kálmán, și l-a obligat pe acesta să îndepărteze steagul Consiliului Naţional Secuiesc, cunoscut şi ca „steagul secuiesc”, și cele două steaguri albe cu dungă roşie, considerate ca fiind „steagul Municipiului Miercurea Ciuc”, de pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc.

Sentința Tribunalului Harghita pe scurt: „Admite acţiunea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva pârâtului Primarul Municipiului Miercurea Ciuc. Obligă pârâtul să îndepărteze steagul Consiliului Naţional Secuiesc, cunoscut şi ca „steagul secuiesc”, arborat pe faţada Primăriei Miercurea Ciuc deasupra intrării principale. Obligă pârâtul să îndepărteze cele două steaguri albe cu dungă roşie, considerate ca fiind „steagul Municipiului Miercurea Ciuc”, arborate pe faţada Primăriei Miercurea Ciuc, deasupra intrării principale. Obligă pe pârât să plătească reclamantei suma de 50 lei cheltuieli judiciare reprezentând taxa de timbru. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 21 aprilie 2016.”

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, EXECUTAT SILIT. Drapelul UNGARIEI și steagul secuiesc, scoase din primărie

Decizia Curții de Apel Târgu Mureș de ieri: „Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Municipiul Miercurea-Ciuc (cu sediul) împotriva Sentinţei civile nr. 621/21.04.2016 pronunţate de Tribunalul Harghita, în dosarul nr. 1753/96/2015. Definitivă. Pronunţată în conformitate cu art. 396 alin. 2 Cod proc. civ., azi, 13.12.2016” (detalii aici).

Primarul municipiului Miercurea Ciuc este obligat acum, definitiv, să îndepărteze cele două steaguri, cel secuiesc și cel alb, arborate ilegal de pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc.

Prefectul județului Harghita a refuzat, din nou, să aplice legea

foto editată

Acțiunea înaintată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în acest caz ar fi trebuit să fie deschisă de către reprezentantul Guvernului României în județul Harghita, prefectul Jean-Adrian Andrei.

Prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, era obligat legal de prevederile Legii nr. 340/2004 și ale H.G. nr. 1157/2001 să se adreseze instanței de judecată cu privire la arborarea nelegală a mai multor steaguri la sediul Primăriei Miercurea Ciuc.

Prefectul Jean-Adrian Andrei a refuzat însă să aplice legea și în acest caz, preferând să fie complicele primarului UDMR care sfida legile și Constituția României prin arborarea steagului secuiesc și a steagului local pe fațada sediului Primăriei Miercurea Ciuc.

FOTO: Agerpres

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

7 Responses to EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Miercurea Ciuc, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

 1. […] Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Miercurea Ciuc, OBLIGAT de instanță să îndep… […]

 2. Petre says:

  steag secuiesc pentru cine??? secui declarati sunt 600 in toata Romania. secuii au fost asimilati de unguri.
  in toate documentele de dinainte de 1918 in Transilvania erau recunoscute natiile : unguri , secui, sasi si romani. dar intre timp secui si-au pierdut identitatea . acum toti sunt udmr, au fost asimilati de unguri. e ca si cum ai spune ca ucrainienii sunt rusi .

 3. Iulius says:

  Bre cotcodac- alias csibi, iti spun eu ca atunci cand Domnul Tanase- Romanul va deveni presedintele tarii, nu-ti va mai ramane timp nici sa-ti aduni grauntele ca sa-te-ntorci in pusta din care ai venit. Se cam termina si rabdarea noastra!

 4. Ionut m says:

  Felicitari . Ma bucur enorm pentru aceasta reusita ! Noi suntem români !!!!

 5. Kotco-Dac says:

  O sa vina vremea cand te vei ascunde si in gaura de soarece… Dupa ce te-ai prezentat sub orice critica la alegeri si s-a vazut ca majoritatea romanilor nu dau doi bani pe tine, si pe sovinismul reprezentat de voi mai ai tupeul de a ataca pe secui. Securistule mizerabil orice dans se termina odata…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Miercurea Ciuc, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-primarul-udmr-din-miercurea-ciuc-obligat-de-instanta-sa-indeparteze-steagul-secuiesc-de-pe-primarie/