EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat de instanță să respecte limba oficală de stat în cazul plăcii „Malik Jozsef”

September 16, 2020 •justitie •Views: 237

Curtea de Apel București a respins astăzi, definitiv, recursul primarului UDMR din Sfântu Gheorghe împotriva sentinței Tribunalului București prin care a fost obligat să respecte limba oficială de stat în cazul unei plăci comemorative amplasate pe o clădire publică din oraș.

Citește și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Președintele CJ Covasna și directorul Muzeului Național Secuiesc, obligați de instanță să respecte limba oficială de stat

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă în calitate de președinte, s-a adresat instanței de judecată pentru a-l obliga pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, lider al organizației UDMR Sfântu Gheorghe, să respecte caracterul de limbă oficială de stat al limbii române în cazul unei plăci amplasate pe o clădire publică din municipiul Sfântu Gheorghe.

Tribunalul București a dat dreptate reclamantei ADEC și l-a obligat pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, să respecte limba oficială de stat în România în cazul plăcii dedicate lui „Malik Jozsef”, amplasată pe fațada Liceului Mikes Kelemen din Sfântu Gheorghe.

Sentința Tribunalului București pe scurt (detalii aici): „Respinge excepțiile lipsei calităţii procesuale active şi lipsei interesului, ca neîntemeiate. Admite cererea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), în contradictoriu cu pârâtul PRIMARUL MUNICIPIULUI SFÂNTU GHEORGHE. Obliga paratul sa înlocuiască placa comemorativă „Malik Jozsef’’ amplasata pe peretele exterior al Liceului Mikes Kelemen din municipiul Sfântu Gheorghe cu o placa cu acelasi continut care sa respecte caracterul de limba oficiala de stat a limbii romane, in sensul ca textul in limba oficiala de stat sa fie inscriptionat deasupra textelor in limbile minoritatilor nationale Obliga paratul la plata către reclamanta a cheltuielilor de judecata in cuantum de 50 lei reprezentând taxa judiciara de timbru. Prezenta hotărâre poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, potrivit art. 20 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, calea de atac urmând a fi depusă la Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal, conform art. 490 C.pr.civ. Prezenta hotărâre se va comunica părţilor, în copie, conform art. 427 C.pr.civ. Pronunţată astăzi, 30.07.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”. 

Antal Arpad a formulat cerere de recurs care însă a fost respinsă de magistrații Curții de Apel București.

Decizia Curții de Apel București pe scurt (detalii aici): „Respinge recursul, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei, azi, 16.09.2020”.

FOTO: Mediafax

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat de instanță să respecte limba oficală de stat în cazul plăcii „Malik Jozsef”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-obligat-de-instanta-sa-respecte-limba-oficala-de-stat-in-cazul-placii-malik-jozsef/