EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, OBLIGAT să îndepărteze steagul orașului din birou și din orice loc public

June 28, 2016 •justitie •Views: 7093

Curtea de Apel Brașov a respins azi recursul primarului municipiului Sfântu Gheorghe împotriva sentinței Tribunalului Covasna prin care a fost obligat să îndepărteze steagul secuiesc al orașului din biroul său precum și din orice loc public în care acesta este arborat.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Miercurea Ciuc, OBLIGAT de instanță să îndepărteze drapelul UNGARIEI și steagul secuiesc din primărie

În luna martie a.c. Tribunalul Covasna a admis în parte acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului municipiului Sfântu Gheorghe și l-a obligat pe aceasta să îndepărteze steagul secuiesc al orașului din biroul său precum și din orice loc public în care acesta este arborat.

ADEC a solicitat instanței să-l oblige pe primarul UDMR Antal Árpád András să îndepărteze steagul secuiesc al orașului și de pe fațada clădirii în care funcționează Primăria și Consiliul Local Sfântu Gheorghe, din sala de ședințe a Consiliului Local Sfântu Gheorghe, de pe fațada clădirii Casa cu arcade și de pe fațada clădirii Finanțelor Publice locale însă primarul a executat aceste cereri în timpul procesului.

Vezi și EXCLUSIV. După sesizarea ADEC, primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a arborat DRAPELUL ROMÂNIEI pe o clădire publică

Potrivit sentinței Tribunalului Covasna, primarul UDMR Antal Árpád András este obligat acum, definitiv și irevocabil, „să îndepărteze steagul Municipiului Sfântu Gheorghe din biroul Primarului Municipiului Sfântu Gheorghe precum şi din orice loc public aparţinând domeniului public al Municipiului Sfântu Gheorghe”.

Steagul secuiesc al municipiului Sfântu Gheorghe va trebui îndepărtat acum din orice loc public, de pe școli, grădinițe, case de cultură etc. Instanța a dispus obligarea primarului să îndepărteze steagul secuiesc al orașului din cauză că acest simbol local nu este încă adoptat legal, potrivit prevederilor Legii nr. 141/2015.

Forumul Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş a contestat proiectul de hotărâre privind steagul municipiului Sfântu Gheorghe, aflat în dezbatere publică anul trecut, pe considerentul că este reprezentativ doar pentru comunitatea maghiară, nu şi pentru românii care constituie aproape 25% din totalul populaţiei oraşului.

Prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu, era obligat legal să acționeze în acest caz însă a refuzat să facă acest lucru.

Sentința Tribunalului Covasna aici. Decizia Curții de Apel Brașov aici.

FOTO: Primarul Antal Árpád András și steagul secuiesc al municipiului Sfântu Gheorghe, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, OBLIGAT să îndepărteze steagul orașului din birou și din orice loc public"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-obligat-sa-indeparteze-steagul-orasului-din-birou-si-din-orice-loc-public/