EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Târgu Secuiesc, obligat la plata amenzii dată de prefect în 2018 pentru arborarea ilegală a drapelului Ungariei

June 5, 2019 •justitie •Views: 659

Tribunalul Covasna a respins ieri, 4 iunie, apelul primarului UDMR din Târgu Secuiesc împotriva sentinței Judecătoriei Târgu Secuiesc care a constatat faptul că acesta a fost amendat în mod legal de Prefectura Covasna pentru arborarea ilegală a drapelului Ungariei în data de 15 martie 2018.

Vezi și EXCLUSIV. Decizie a instanței: primarul UDMR din Târgu Secuiesc NU a respectat Ziua Națională a României

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, UDMR-istul Bokor Tibor, a fost amendat în martie 2018, de Prefectura Covasna, condusă de prefectul Sebastian Cucu, cu suma de 5.000 de lei pentru că nu a arborat şi drapelul României alături de steagurile roşu-alb-verde care pavoazează localitatea în cinstea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, sărbătorită pe 15 martie.

Prefectul Sebastian Cucu a aplicat corect prevedrile legale. FOTO: Agerpres

Primarul UDMR a atacat procesul verbal de contravenție la Judecătoria Târgu Secuiesc, însă instanța a constatat că primarul Bokor Tibor a încălcat legea. Cu toate acestea, instanța a redus cuantumul amenzii de la 5000 de lei la 500 de lei.

Sentința pe scurt a Judecătoriei Târgu Secuiesc (detalii aici): „Admite în parte plângerea contravențională formulată de petentul Bokor Tiberiu, în contradictoriu cu intimatul Instituția Prefectului – Județul Covasna, împotriva procesului-verbal de constatare şi sancționare a contravențiilor nr. 2 din 14.03.2018. Reduce amenda contravențională de la suma de 5.000 lei la 500 lei. Menține în rest procesul-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr. 2 din 14.03.2018. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a se depune la judecătoria Târgu Secuiesc. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi, 02 octombrie 2018”.

Vezi și EXCLUSIV. Primăria Târgu Secuiesc, sancționată pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

Împotriva sentinței Judecătoriei Târgu Secuiesc a formulat apel primarul Bokor Tibor.

Primarul Bokor Tibor este cunoscut opiniei publice pentru acțiunile sale antiromânești. FOTO: kezdi.ro

Tribunalul Covasna a respins ieri apelul primarului Bokor Tibor care este obligat acum să plătească amenda de 500 de lei. Sentința pe scurt a Tribunalului Covasna (detalii aici): „ Respinge ca nefondat apelul formulat de apelantul Primarul mun. Târgu-Secuiesc – Bokor Tiberiu, în contradictoriu cu intimatul Instituţia Prefectului – Judeţul Covasna, împotriva sentinţei civile nr. 861/2.10.2018 pronunţată de Judecătoria Târgu-Secuiesc pe care o păstrează”. 

FOTO: 14 martie 2018, Târgu Secuiesc, evz.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Târgu Secuiesc, obligat la plata amenzii dată de prefect în 2018 pentru arborarea ilegală a drapelului Ungariei"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-primarul-udmr-din-targu-secuiesc-obligat-la-plata-amenzii-data-de-prefect-in-2018-pentru-arborarea-ilegala-a-drapelului-ungariei/