EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Zagon, în conflict de interese administrativ. Kis Iosif rămâne fără mandatul de primar

September 27, 2019 •justitie •Views: 1095

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins joi, 26 septembrie a.c., recursul formulat de primarul UDMR din Zagon în dosarul în care edilul a acționat în judecată Agenția Națională de Integritate care constatase că UDMR-istul se află în conflict de interese administrativ.

Vezi și CORUPȚIE. Olosz Gergely, fost senator UDMR, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare

În luna aprilie 2017 Curtea de Apel Brașov a respins acțiunea primarului UDMR din Zagon, Kis Iosif, împotriva Agenției Naționale de Integritate care constatase anterior faptul că UDMR-istul se află în conflict de interese administrativ.

În cazul lui Iosif Kis, primar al comunei Zagon din județul Covasna, inspectorii de integritate au constatat în luna ianuarie 2017 existența conflictului de interese administrativ (detalii aici).

„În exercitarea mandatului de primar, având un interes personal de natură patrimonială, a emis acte administrative (expuneri de motive asupra proiectelor de hotărâre privind concesionarea unor trupuri de pășune, aflate în domeniul privat al comunei, ce stau la baza hotărârilor Consiliului local, în temeiul cărora a fost încheiat un contract de concesiune între comuna Zagon și Asociația Gospodarilor din Zagon) și a încheiat acte juridice (contracte încheiate între Primăria comunei și Asociația Gospodarilor din Zagon, asociație în cadrul căreia deține calitatea de membru)”, se precizează într-un comunicat al ANI transmis AGERPRES.

Sentința Curții de Apel Brașov pe scurt: „Respinge acţiunea formulată de reclamantul Kis Iosif, în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Braşov. Pronunţată în condiţiile art. 396 alin. 2 c.pr.civ. azi, 04.04.2017” (detalii despre dosar aici).

Kis Iosif a formulat recurs împotriva sentinței Curții de Apel Brașov însă ÎCCJ a respins recursul primarului din Zagon: „Respinge recursul formulat de Kis Josif împotriva Sentinţei nr. 66 din 4 aprilie 2017 a Curţii de Apel Braşov – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 26 septembrie 2019” (detalii aici).

Kis Iosif va pierde mandatul de primar, prefectul județului Covasna fiind obligat să emită un ordin în acest sens. După încetarea mandatului de primar Kis nu va mai putea ocupa funcția de primar în următorii 3 ani.

În luna noiembrie 2016 procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au descins la Primăria Zagon într-un dosar legat de retrocedarea unor terenuri.

Primarul comunei Zagon, Kis Iosif, a declarat la acea dată pentru AGERPRES că percheziţiile au loc atât la biroul său din cadrul instituţiei, cât şi la locuinţa sa, a fiului său şi a mai multor prieteni.

„Au sosit în jurul orei 6,00 dimineaţa, au sigilat biroul meu de la Primărie, au făcut percheziţii şi acasă, la băiatul meu şi la nişte prieteni. (…) Mi-au spus ce caută, acte legate de nişte retrocedări (…), mi-au pus în vedere problemele. Eu stau la dispoziţia lor, sunt liniştit (…). Am mai avut reclamaţii de n ori, actele au fost verificate şi paraverificate, vă spun sincer că mie nu mi-e teamă”, a declarat Kis Iosif.

FOTO: Kis Iosif, primarul UDMR din Zagon, covasnamedia.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Zagon, în conflict de interese administrativ. Kis Iosif rămâne fără mandatul de primar

 1. Elena Cretu says:

  Și-a batut joc destul de 20 de ani…proștii care l-au votat…pupincuriștii…pt ajutor social..sau multi altiii..sa nu dau nume….stim bineee ce s-a petrecut in sat..cine s-a injosit să-l pupe in fund…cei cu afaceriii…..clanuuuuullll….rușineee…acum nu vă e rueineeee???

 2. Macovei Cornel Mihai says:

  Si-a batut joc destul de romanii din Zagon …mai ales de cei din partea de sus a comunei acolo unde drumurile arata jalnic…a imprastiat acum o luna cred cateva masini cu pietris doar asa de vazul lumii

  • Dan Tanasa says:

   Din păcate românii din Zagon l-au cam lăsat să-și bată joc de ei. De ce nu s-au putut înțelege în atâția ani să pună un primar român cu dragsote de neam?

 3. Ii ajunge cat a furat și și-a bătut joc de Români din Zagon

 4. Constantin says:

  La mai multi !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Zagon, în conflict de interese administrativ. Kis Iosif rămâne fără mandatul de primar"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-primarul-udmr-din-zagon-in-conflict-de-interese-administrativ-kis-iosif-ramane-fara-mandatul-de-primar/