EXCLUSIV. STUPEFIANT. Cum am fost BATJOCORIT într-o piață publică din Ungaria chiar de Ziua Națională a României

December 3, 2016 •noaptea minții •Views: 450

În timp ce autoritățile de la Budapesta au interzis diplomaților unguri să participe la manifestările dedicate Zilei Naționale a României, aceleași autorități din Ungaria au permis batjocorirea subsemnatului într-o piață publică din orașul Nyíregyháza.

Vezi și Declarații INCALIFICABILE ale liderului UDMR Covasna la adresa mea

De Ziua Națională a României, în timp ce eu eram invitatul emisiunii „La ordinea zilei” de la Antena 3 și vorbeam unei țări întregi despre conviețuirea pașnică din români și maghiari (detalii aici), am fost, fără voia mea, invitatul special al unui eveniment public organizat în Ungaria.

Am fost batjocorit într-o piață publică din Ungaria

Evenimentul la care am „participat” în calitate de invitat special a fost o comemorare a Diviziei Secuieşti (Székely Hadosztály), ce a avut loc în Piaţa Eroilor din orașul Nyíregyháza, chiar în data de 1 decembrie, Ziua Națională a României. Organizatorul acestei comemorări a fost Uniunea Maghiarilor (Magyarok Szövetsége). Participanții au evocat 98 de ani de la înfiinţarea Diviziei Secuieşti (Székely Hadosztály). La eveniment au participat ca invitaţi: Dalmay Árpád, din partea Societăţii Trianon, Baracsi Endre, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Szabolcs-Szatmár-Bereg, Csibi Barna, reprezentant al Uniunii Mondiale a Secuilor (Székelyek Világszövetsége) şi Gábor Ferenc, preşedintele Asociaţiei Pro Tárkány, preşedintele judeţean a Partidului Civic Maghiar (Magyar Polgári Párt).

Potrivit blogului ruszinkarpatalja.blogspot.ro, subsemnatul am fost invitat de onoare la acest eveniment. La finalul evenimentului și în prezența oficialităților ungare, în piața publică a intrat în scenă neo-fascistul Csibi Barna care a pus în acenă un moment în care subsemnatul am fost batjocorit. Barna a afișat un fotografie trucată în care apar ținând în mâini o foaie cu mesajul „Sunt securist. Scuipă-mă”.

Csibi Barna a rostit chiar și un discurs în care a incitat la ură împotriva mea și a invitat lumea să mă scuipe, lucru care s-a și întâmplat.

Momentul pare desprins parcă din Ungaria anului 1944. Am fost batjocorit într-o piață publică din Ungaria, în prezența unor oficiali ungari chiar de Ziua Națională a României. Acest moment a fost pus în scenă cu acordul autorităților de la Budapesta de către un individ trimis în judecată în România pentru promovarea fascismului (detalii aici).

Csibi Barna, produsul ideologiei promovate de UDMR

Despre cine este Csibi Barna am mai scris de-a lungul timpului. Csibi Barna este produsul sistemului educațional din așa-zisul ținut secuiesc, zona pe care UDMR o vrea monoetnică maghiară și pentru a cărei autonomie teritorială se luptă din Parlamentul României. Csibi Barna a fost angajat al Finanțelor Publice Harghita iar toate acțiunile sale au fost tolerate și chiar încurajate de UDMR. Spre exemplu, primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad Andras, i-a dat autorizație pentru ca Barna să-și poată comercializa recuzita fascistă și antiromânească în plin centrul orașului Sfântu Gheorghe (detalii aici). Niciun lider UDMR nu s-a delimitat de Barna și nu a condamnat acțiunile sale repetate de promovarea a urii interetnice, a fascismului și a antisemitismului. Csibi Barna a participat la evenimente publice finanțate din fonduri publice de primării conduse de primari UDMR. Barna a beneficiat chiar și de protecția unui din șefii IPJ Covasna (detalii aici). Csibi Barna nu este singur, el este doar cel mai vizibil exemplar al extremismului maghiar din Transilvania.

Având în vedere faptul că am fost batjocorit într-o piața publică din Ungaria în timpul unui eveniment public la care au participat și oficialități ale statului ungar, solicit public Ministerului Afacerilor Externe să ia poziție în acest caz, să condamne ferm gestul și să solicite explicații ambasadorului Ungariei la București. O lipsă de reacție a Ministerului Afacerilor Externe de la București la această batjocorire publică a subsemnatului, cetățean român și persoană publică, nu poate echivala decât cu o încurajare a acestor fapte la adresa mea.

De asemenea, solicit public liderului UDMR Kelemen Hunor să condamne public cele întâmplate.

FOTO: ruszinkarpatalja.blogspot.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

12 Responses to EXCLUSIV. STUPEFIANT. Cum am fost BATJOCORIT într-o piață publică din Ungaria chiar de Ziua Națională a României

 1. […] Vezi și EXCLUSIV. STUPEFIANT. Cum am fost BATJOCORIT într-o piață publică din Ungaria chiar de Ziua Naț… […]

 2. Alexandroi Diana says:

  Ar trebui facut un colaj cu individul asta si altii ca el, inclusiv cu teroristii aia de la Targu Secuiesc, si postat pe YouTube, cu titlul ceva de genul “Civilized Hungarians”, cu subtitrare in engleza la fiecare din “manifestarile” lor.

 3. Ovidiu says:

  Ce cauta asemenea specimene in Europa ? Ar trebui sa se intoarca in Mongolia.

 4. Iulian says:

  Trebuia sa mergi cu opinci pe umar si un carton….” Vechi de un secol!”

 5. lupulescu grigore says:

  Personal, nu cred ca trebuie facut caz pentru un spectacol atat de penibil……Barna ii efectiv bolnav…Manifestarile sale nu onoreaza pe nimeni, ele tin de un ev mediu primitiv sau pot fi puse pe acelasi calapod cu sharia (charia)….Daca as fi un pic malitios, as spune ca ma bucur ca-i unul de-al lor ce are astfel de manifestari…………….

  • Costica Ciocan says:

   Este usor de zis, dar greu de suportat, mai cu seama de catre cei care traiesc si-si mananca zinic amarul acolo si oriunde sunt unguri majoritari ! Eu, pe piele prprie am simtit acest lucru si nu pot accepta situatia fara riposta ! Statul are obligatia sa-si apere cetatenii sai, mai ales romani calcati in demnitatea lor !!!

 6. Luci says:

  Niște netrebnici. O sa se termine cu astea curând! :))

  • Mihai says:

   Prima dată vinovații trebuiesc căutați aici pintre noi, adică în rândurile clasei politice românești care dealungul celor27 de ani care s-au scurs de la așa zisa revoluției au curvasarit cu u.d.m.r-ul, în ceea ce ai privește pe bozgori, în loc să se ducă cu jerbe pe la gingishan și să se comemoreze și să se reculeagă pe la acesta ei umbla capii pe aici prin Europa, și tare mult as vrea sa vad un Mareșal Antonescu ordonând români treceți tisa și urcați în marfare și direcția Mongolia, patria lor de proveniență

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. STUPEFIANT. Cum am fost BATJOCORIT într-o piață publică din Ungaria chiar de Ziua Națională a României"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-stupefiant-cum-am-fost-batjocorit-intr-o-piata-publica-din-ungaria-chiar-de-ziua-nationala-a-romaniei/