EXCLUSIV. Ungaria, victorie istorică în plenul PE cu votul românilor. Eurodeputații români au votat alături de Laszlo Tokes împotriva intereselor României

November 13, 2018 • Parlamentul European • Views: 8624

Niciun eurodeputat român nu a votat împotriva Raportului referitor la standardele minime pentru minorități în UE, întocmit de un eurodeputat slovac de etnie maghiară. Raportul a fost adoptat astăzi de plenul Parlamentului European. În anul Centenarului Marii Uniri, Ungaria înregistrează o mare victorie în Parlamentul European cu votul eurodeputaților români care au votat la fel ca eurodeputatul Laszlo Tokes.

Vezi și EXCLUSIV. Consiliul Europei incită maghiarii din România la SECESIONISM ETNIC. Document oficial al CE care rescrie istoria așa-zisului ținut secuiesc DOCUMENT

Protected by Copyscape

Plenul Parlamentului European a adoptat astăzi, cu 489 de voturi pentru, 112 împotrivă și 73 de abțineri, Raportul referitor la standardele minime pentru minorități în UE.

Anterior, raportul primise avizul Comisiei pentru cultură și educație din Parlamentul European. De asemenea, raportul a primit avizul Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din PE cu 44 de voturi pentru, 4 împotrivă și 4 abțineri. Din această comisie fac parte și eurodeputații români Monica Macovei, Traian Ungureanu și Sogor Csaba. Toți cei trei eurodeputați români au votat în comisie pentru adoptarea rezoluției (detalii aici). Deși aveau posibilitatea să susțină cauza României și să ofere argumente solide cu privire la modelul românesc de protecție a minorităților naționale, Monica Macovei și Traian Ungureanu au votat pentru adoptarea raportului, împotriva intereselor României. Singurul eurodeputat din comisie care a făcut opinie separată, împotriva textului raportului, a fost eurodeputatul polonez Marek Jurek.

Practic, documentul votat astăzi în plenul PE conține referiri la toate subiectele centale ale propagandei separatiste maghiare din Transilvania, de la utilizarea limbii în administrația publică, la cultură, educație în limba maternă și multe altele (detalii aici).

Raportul, inițiat de un eurodeputat slovac de etnie maghiară, József Nagy, reprezintă în fapt o nouă încercare a Ungariei de a mișca lucrurile în direcția impunerii de la Bruxelles a unor drepturi ale minorităților naționale care să aibă ca efect realizarea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc, după modelul mult invocat al Tirolului de Sud, ca prin pas către o autonomie mult mai largă a Transilvaniei. De acestă dată, Ungaria a apelat la un eurodeputat de origine maghiară pentru a provoca o dezbatere urmată de adoptarea unei rezoluții a PE care să impună un standard minim în domeniul protecției minorităților naționale din UE.

Adoptarea acestui raport va genera la nivelul instituțiilor Uniunii Europene o amplă dezbatere care va obliga Comisia Europeană să demareze proceduri care să transpună în practică cele cuprinse în raport. Așadar, adoptarea acestui raport constituie un prim pas în direcția unei legislații europene în privința protecției minorităților naționale. În mod evident, această legislația va afecta statele membre ale UE care au recunoscut existența unor minorități naționale. Țări care Franța, Grecia, Germania, Portugalia, Bulgaria, spre exemplu, care nu recunosc niciun fel de minorități naționale pe teritoriul lor nu vor fi afectate de această legilație.

Adoptarea acestui raport este o victorie mare a Ungariei și a UDMR, chiar în anul Centenarului Marii Uniri, și în mod evident o veste foarte proastă pentru România, care ar putea fi obligată în Bruxelles să lărgească cadrul drepturilor pe care le acordă  deja cetățenilor aparținând minotirăților naționale. Evident, singura comunitate minoritară care se plânge în România de lipsa unor astfel de drepturi este cea maghiară. Asta pentru că punctul terminus al acestui proiect pretins european nu este vreun drept al unor cetățeni ci realipirea Transilvaniei la Ungaria.

Din păcate, cauza României în acestă chestiune a fost trădată de aproape toți eurodeputații români care au votat astăzi în plenul PE la Strasbourg.

Eurodeputatul magiar Laszlo Tokes a votat și el pentru adoptarea Raportului. Foto: Agerpres

Alături de eurodeputatul maghiar Laszlo Tokes și deci împotriva intereselor României au votat eurodeputații români Norica Nicolai, Renate Weber, Monica Macovei, Daniel Buda, Andi Cristea, Cristian Bușoi, Ramona Mănescu, Marian-Jean Marinescu, Siegfried Mureșan, Cristian Preda, Theodor Stolojan, Mihai Țurcanu, Traian Ungureanu, Adina Vălean, Victor Boștinaru, Damian Drăghici, Maria Grapini, Doru Frunzulică, Dan Nica, Ioan Mircea Pașcu, Emilian Pavel, Răzvan Popa, Claudiu Tănăsescu, Claudia Țapardel, Maria Zoană. Tot în favoarea adoptării raportului a votat și UDMR-iștii Iuliu Winkler și Sogor Csaba, însă pe ei nu-i bunăiește nimeni că ar acționa în interesul României.

Doar doi eurodeputați români, Mircea Diaconu și Laurențiu Rebega, s-au abținut de la vot.

Mai jos, lista nominală a votului pe Raportul referitor la standardele minime pentru minorități în UE (+ : pentru, – : împotriva, o : abținere)

FOTO: eurodeputați români, captură foto

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

13 Responses to EXCLUSIV. Ungaria, victorie istorică în plenul PE cu votul românilor. Eurodeputații români au votat alături de Laszlo Tokes împotriva intereselor României

 1. Dan says:

  Este doar o recomandare. Evident nu este aplicată de Franța Spania, Italia, Austria etc. și nu va fi aplicata.

 2. Gheorghe says:

  Dan Tanasa, ai luat-o pe ulei: “punctul terminus al acestui proiect pretins european nu este vreun drept al unor cetățeni, ci realipirea Transilvaniei la Ungaria”, pentru ca romanii sunt majoritari in Transilvania, nu minoritari carora trebuie sa li se acorde dreptul la autonomie mai intai si apoi realipirea…. “documentul votat astăzi în plenul PE conține referiri la toate subiectele centrale ale propagandei separatiste maghiare din Transilvania, de la utilizarea limbii în administrația publică, la cultură, educație în limba maternă și multe altele”. Maghiarii au deja acestea asigurate de tradatorii de la noi ca standarde minime. Deci, ca orice ziarist ii dai cu termonucleare de senzational, in loc sa cauti iesirea din rahat. Da, e util sa arati tradatorii. De asta sunt acolo, au fost rasplatiti pentru tradarile lor. Acum trebuie sa manance rahat mai departe. Dar cine e in spatele lor? Demasca-i pe papusari. Tu strigi mereu: uite ce fac papusile iredentiste, dau la gioale! Dar de ce nu privesti dincolo de scena?

  • Dan Tanasa says:

   Tu nu ai curaj nici măcar să-ți publici numele și dar ai tupeul să-mi dai mie lecții de jurnalism? :))))

   • Gheorghe says:

    Ai numele meu in dosarul 13776/302/2018 deschis la Jud Sect 5 Bucuresti pentru dizolvarea udmr. Te-am invitat sa participi cu Cerere de interventie sau decizii obtinute de tine in instante, care sa dovedeasca discriminari ale romanilor din zona unde sunt minoritari. Mi-ai raspuns ca nu ai asa ceva. Acum reiei acelasi articole bombastice scrise de tine, ca si cum ar fi proaspete. O faci ca sa nu uite lumea de tine? Cine te finanteaza? Ca sa nu-ti uitam sponsorii! Am vorbit si pe facebuca, am postat adresa mea reala de e-mail. Rezultatul a fost zero, nul, oha. Latri doar in presa, pe hartie si internet.

   • Remus Lungeanu says:

    Corect domnule Tanasa ! Aveti dreptate !

  • Remus Lungeanu says:

   Tot ce zice si face domnul Tanasa este in interesul României si se stie clar cât de ticălosi au fost si sunt ungurii !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend