IGNORANȚĂ CRASĂ. Kelemen Hunor, fost ministru al CULTURII, nu știe care a fost Regele unificator al românilor

November 4, 2014 •UDMR •Views: 1517

Groful Kelemen Hunor, președintele UDMR

Groful Kelemen Hunor, președintele UDMR

Potrivit dcnews.ro, UDMR va decide viitorul președinte al României. Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat, luni la RTV, că până joi, Uniunea nu va face precizări referitoare la susținerea unuia dintre cei doi candidați din finală, dar nu a ezitat să declare că Victor Ponta va fi candidatul susținut de maghiari. 

Vezi și EXCLUSIV. Cum a împărțit banii UDMR-istul Kelemen Hunor în precedentul mandat la Ministerul Culturii: 7,3 milioane de lei pentru monumentele maghiare din Covasna și Harghita, 90.000 de lei pentru Sarmizegetusa Regia DOCUMENTE

”După părerea mea, trebuie susținut domnul Ponta, pentru că toată conduita domniei sale de când este prim-ministru, din 2012, a avut o politică echilibrată față de comunitatea maghiară din România. A lăsat secretarii de stat ai UDMR atunci și când Uniunea nu se mai afla la guvernare. Este de o cencepție europeană, este un om în care eu am încredere cunoscându-l mai bine în ultimii doi ani, și cred că poate fi soluția viabilă pentru comunitatea maghiară din România”, a declarat liderul UDMR.

”În contrapunere cu domnul Iohannis, acesta este și el de etnie germană, deci aparține unei comunități germane din România. Eu mă așteptam ca domnul Iohannis să țină seama de acest lucu în campania lui, să aibă atenție și la drepturile comunității maghiare. Ar fi un lucru normal, minimal. Domnul Iohannis a spus, dimpotrivă, că el nu discută  acest lucru și s-a arătat foarte rigid la probleme comunității maghiare și a altor etnii. Atunci când a fost întrebat despre etnia lui și de legătura cu Angela Merkel a spus că Germania este ca oricare altă țară din Uniunea Europeană. Deci nu este ceea ce mă așteptam. Dacă fac o paralelă cu ceea ce a făcut primul rege din familia Habsburgilor, care a fost regele unificator al României, cel care  a construit România modernă,  mă așteptam să spună”sunt neamț, dar voi fi un bun român”, a declarat Kelemen Hunor.

Deși pare greu de crezut pentru cineva din afara țării care asistă la spectacolul sinistru al politicii românești, Kelemen Hunor a fost ministru al Culturii în România în două guverne. Ignoranța crasă a grofului UDMR nu l-a ajutat să rețină faptul că cel care a unificat România a fost Ferdinand I de Hohenzollern-Sigmaringen (pentru Kelemen Hunor detalii aici).

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "IGNORANȚĂ CRASĂ. Kelemen Hunor, fost ministru al CULTURII, nu știe care a fost Regele unificator al românilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ignoranta-crasa-kelemen-hunor-fost-ministru-al-culturii-nu-stie-care-a-fost-regele-unificator-al-romanilor/