ILEGAL? FRB, flit ministrului Elisabeta Lipă. Imnul național a fost intonat ieri la meciul U-BT Cluj-Napoca – Steaua

January 18, 2016 •sport •Views: 5551

Federația Română de Baschet și clubul U-BT Cluj-Napoca au decis să ignore circulara Ministerului Tineretului și Sportului privind interzicea intonării imnului național la competițiile sportive interne. Imnul național al României a fost intonat ieri pe arena din Cluj-Napoca.

Vezi și EXCLUSIV. Imnul național al României, INTERZIS prin REGULAMENT la meciurile din campionatul național de handbal

5.300 de fani au fost înregistrați în mod oficial pe foaia de joc a meciului U-Banca Transilvania – Steaua CSM EximBank București, contând pentru etapa a 16-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, potrivit paginii oficiale a clubului clujean.

În ciuda interdicției dictate de ministrul Elisabeta Lipă, care a emis o circulară prin care a comunicat tuturor cluburilor sportive că intonarea imnului național la competițiile sportive interne este ilegală, imnul național al României a fost intonat ieri pe arena din Cluj-Napoca.

Înaintea începerii partidei imnul național al României a fost intonat, conform regulamentului Federației Române de Baschet. Tenorul Alexandru Mânzat, de la Opera Română din Cluj-Napoca, a intonat Imnul Național al României înaintea meciului.

Joi, Mircea Cristescu, vicepreşedintele clubului de baschet masculin U-BT Cluj Napoca se arăta circumspect în privința intonării imnului datorită circularei MTS: „Ministerul a decis să nu se mai intoneze Imnul Naţional, deoarece se consideră că trebuie cântat doar la întâlniri internaţionale. Din punctul meu de vedere, ca membru al Biroului Federal, am şi spus că baschetul e un sport mai atipic decât altele; în multe ţări şi în Statele Unite la partidele din NBA se cânta imnul şi considerăm că este normal să deschidem meciul cu imnul naţional. Sâmbătă noi avem meci acasă cu Steaua; până atunci mai sunt câteva zile şi vom vedea. Dacă va rămâne această decizie, probabil că imnul nu se va cânta”, a spus Cristescu citat de Radio Cluj.

FOTO: 17 ianuarie 2016, sportivii în poziție de respect la intonarea imnului național înaintea meciului U-BT Cluj-Napoca – Steaua, u-bt.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ILEGAL? FRB, flit ministrului Elisabeta Lipă. Imnul național a fost intonat ieri la meciul U-BT Cluj-Napoca - Steaua"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ilegal-frb-flit-ministrului-elisabeta-lipa-imnul-national-a-fost-intonat-ieri-la-meciul-u-bt-cluj-napoca-steaua/