ÎN PLIN SCANDAL NAȚIONAL. Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, refuză să lămurească situația de la Valea Uzului. Deși este direct responsabil, Leș face jocurile UDMR

May 31, 2019 •Ministerul Apărării Naționale •Views: 14157

Provocat în urmă cu mai bine de o lună de o reacție isterică a liderilor UDMR, scandalul Cimitirului Internațional al Eroilor de la Valea Uzului este departe de a se rezolva. Modul absolut iresponsabil în care este tratat acest subiect de către ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, afectează în mod deosebit de grav imaginea României.

Vezi și Ministerul Culturii: sola soldaților unguri înhumați la Valea Uzului NU are avize legale

Deși durează de mai bine de o lună și a fost invocat de UDMR ca principal motiv pentru ruperea protocolului de colaborare cu coaliția PSD-ALDE, scandalul provocat de UDMR în privința Cimitirului Internațional al Eroilor de la Valea Uzului l-a lăsat impasibil pe ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, cel care are în subordine Oficiul Național pentru Cultul Eroilor (ONCE), direct responsabil de situația cimitirului eroilor de la Valea Uzului.

Față de lipsa unei reacții publice ferme, care ar fi lămurit lucrurile, din partea ministrului Gabriel Leș cu privire la situația Cimitirului Eroilor de la Valea Uzului, am solicitat Ministerului Apărării și ONCE, în data de 3 mai a.c., în temeiul Legii nr. 544/2001, două informații simple care ar fi lămurit încă de atunci cine manipulează și cine spune adevărul în cazul acestui scandal care afectează imaginea României și întinează memoria soldaților înhumați la Valea Uzului.

După zece zile de la expedierea acestei cereri de acces la informații de interes public, conducerea Ministerului Apărării mi-a comunicat faptul că îmi vor comunica un răspuns la cele solicitate în termen de 30 de zile.

Așadar, la mai bine de 30 de zile de izbucnirea scandalului, instituția direct responsabilă în domeniu și care ar fi trebuit să lămurească imediat situația, tace complice și face jocurile UDMR care se isterizează și provoacă în mod iresponsabil.

Și Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș a solicitat Ministerului Apărării informații cu privire la această situație însă răspunsul Ministerului Apărării a fost același: „Urmare a solicitării dumneavoastră, formulată în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public și înregistrată la Direcţia informare şi relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale cu nr. 99 din 23.05.2019 (confirmare de primire cu nr. 99a din 23.05.2019), vă comunicăm faptul că informațiile solicitate nu pot fi identificate și expediate în termenul inițial de 10 zile, urmând să vă parvină în termen de 30 de zile de la data înregistrării cererii dumneavoastră”.

Mai mult, având în vedere gestul provocator al liderilor UDMR care au încuiat cu lanțuri poarta cimitirului de la Valea Uzului (detalii aici), am solicitat conducerii ONCE, colonelului Alin Mihai Preda, să acționeze legal și să-i sancționeze pe cei vinovați de această situație (detalii aici). Din păcate și acest apel a rămas fără vreo reacție din partea celor responsabili care pot lămuri situația.

Mai mult, pe 6 iunie și-au anunțat deja prezența la Valea Uzului mai multe grupuri de români care doresc să cinstească memoria eroilor români chiar de Ziua Eroilor. Pentru a-i provoca pe români, UDMR a anunțat deja că în aceeași zi va organiza o conferință de presă la Valea Uzului (detalii aici). Conflictul este așadar departe de a fi soluționat iar atitudinea ministrul Leș nu face altceva decât să stimuleze acest conflict în loc să-l stingă.

Cum este posibil ca o instituție care are toate datele cu privire la situația Cimitirului Internațional al Eroilor de la Vale Uzului să nu reacționeze deloc în mod public într-un scandal cu implicații internaționale care afectează imaginea României numai ministrul Gabriel Leș ne poate explica.

Nouă nu ne rămâne decât să constatăm faptul că ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, face jocurile UDMR și ale Ungariei într-un caz în care ar fi trebuit să apere memoria eroilor români înhumați la Valea Uzului, eroi care au murit pentru ca Gabriel Leș să poate fi ministru în România.

FOTO: Gabriel Leș, resboiu.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to ÎN PLIN SCANDAL NAȚIONAL. Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, refuză să lămurească situația de la Valea Uzului. Deși este direct responsabil, Leș face jocurile UDMR

 1. Constantin says:

  Vadca UDMR a sarit deja in barca celorlalti, simtind cum bate vantul si comportandu-se ca intotdeauna duplicitar si ipocrit. Ministerul Apararii nu ar trebui sa mai umble cu manusi doar ca nu ii “supere” pe udemeristi !

 2. Șurubaru Adrian says:

  Se pune întrebarea, până la ce nivel au ajuns minoritățile să aibă de spus un cuvânt mai greu decât majoritatea? Tot felul de gafe, tot felul de abuzuri, mai ales tot felul de ascunzișuri trecute sub tăcere maximă. Tot sub secret lucrau și comuniștii și azi avem rezultatele vizibile, dacă tot așa vom tolera situațiile absconse, tot cu pagube ne vom alege…Se tem să vorbească pentru a nu-și dezvălui proasta stăpânire a limbii române, proasta judecată,, proastele interese, sau nu vor să-și demaște superiorii de la care primesc ordine inacceptabile decât de dușmanii țării?…E revoltător să vezi atâta sfidare din partea unor oameni fără caracter și rațiune, și ne punem întrebarea până când?…

 3. Saftoiu Ilie says:

  Moderam = cenzuram. Stiu ca nu- l veti publica pentru ca spune realitatea care nu convine

 4. Saftoiu Ilie says:

  Te omoara cu adevarul pe buze si in mana : planul cadastral si denumirea obiectivului. Asta e doar un fragment de pulverizare (balcanizare / vulcan izare) a neamului si tarii proces care nu e singular doar pentru noi ci e planificare la nivel planetar :pulverizam tot dupa care remodelam totul dupa pofta inimii noastre. Sa analizam planurile program prezentate la AIPAC si “foz” :realizarea Marelui Israel de la mare la mare, de la Nil in Kurdistan uri cu capitala lumii si a lui la Ierusalim, transformarea planetei in planeta rezidentiala deservita de goi. La adunarea “prietenii sionismului” /”foz” au prezentat si modul de actiune pe langa Agenda 21, 2030, parteneriatul civil al familiei, pactul pentru migranti actiunea politica, diplomatica, economica, militara, educationala si culturala ,modul de implementare a lobbystilor sionisti in structurile de conducere a tuturor statelor. Sa nu uitam ca din 1989 , de la a treia lovitura de stat a restauratiei masonico regalist sionista suntem calariti “legal si constitutional” spre lichidare ca neam si tara conform planului continuarii “Cruciadei in Europa” (DDE presedinte) prin revolutiile de catifea. Avem antidot impotriva lor (legi valabile din 1938) dar ratiunea doarme in somnul cel de moarte si naste monstrii, strigoi si moroi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ÎN PLIN SCANDAL NAȚIONAL. Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, refuză să lămurească situația de la Valea Uzului. Deși este direct responsabil, Leș face jocurile UDMR"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/in-plin-scandal-national-ministrul-apararii-nationale-gabriel-les-refuza-sa-lamureasca-situatia-de-la-valea-uzului-desi-este-direct-responsabil-les-face-jocurile-udmr/