INACCEPTABIL. Agenția națională de presă din Ungaria, MTI, incită la ură interetnică împotriva mea

October 26, 2018 •Ungaria •Views: 1497

Agenția națională de presă din Ungaria, MTI, incită la ură interetnică împotriva mea și difuzează informații mincinoase cu scopul de a mă discredita și de a provoca acțiuni violente împotriva mea.

Vezi și STALINISM. Cotidianul ungar Magyar Nemzet afirmă că sunt agent al serviciilor secrete

Sub titulul „O asociaţie doreşte înlăturarea de pe faţada clădirii Colegiului Székely Mikó din Sfântu Gheorghe denumirea acestuia”, agenția națională de presă din Ungaria, MTI, a publicat joi, 25 octombrie a.c., o știre cu privire la o acțiunea în care asociația pe care o conduc a demarat-o în instanță pentru respectarea Constituției României în cazul unei inscripții exclusiv în limba maghiară amplasată pe o clădire publică din Sfântu Gheorghe.

Deși este vorba de o agenție publică de presă, MTI preia din clișeele bolnave ale presei de limbă maghiară din România, care afirmă în mod mincinos că acțiunile în instanță ale asociației pe care o conduc sunt acte „anti-maghiare”.

Vezi și Declarații INCALIFICABILE ale liderului UDMR Covasna la adresa mea

„Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), fondată şi condusă de bloggerul Dan Tanasă, cunoscut pentru atitudinea sa anti-maghiară, ar dori să înlăture de pe faţada clădirii Colegiului Székely Mikó din Sfântu Gheorghe înscrisul privind denumirea instituţiei”, relatează cei de la MTI în știrea „obiectivă” despre această acțiune în justiție. Sintagma „cunoscut pentru atitudinea sa anti-maghiară” este preluată din presa de limbă maghiară din România, care abundă de nostalgici ai lui Horthy Miklos care mă insultă și incită la ură interetnică împotriva mea cu fiecare articol pe care-l publică. Te-ai fi așteptat așadar ca o agenție de presă publică să nu fie virusată de un astfel de discurs care incită la ură și să relateze subiectele în mod obiectiv. Ei bine nu.

Știrea transmite afirmațiile primarului UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, potrivit căruia asociația pe care o conduc ar dori să îndepărteze inscripția „Székely Mikó Kollégium” de pe faţada unei școli publice din oraș. În loc să relateze obiectiv informația, agenția națională de presă din Ungaria, MTI, se transformă în portavocea liderului UDMR, Antal Arpad, un pion important al Ungariei în România.

În realitate, cele relatate de MTI reprezintă simple minciuni. Acțiunea în justiție pe care am inițiat-o nu urmărește îndepărtarea inscripției „Székely Mikó Kollégium” de pe clădirea publică, ci respectarea caracterului de limbă oficială de stat a limbii române prin amplasarea traducerii acestei inscripții deasupra inscripției în limba minorității. Contrar impresiei celor de la MTI și a primarului UDMR, limba maghiară nu are niciun statut oficial în România, nici măcar de limbă regională. Ca atare, inscripțiile publice trebuie să respecte Constituția României care prevede foarte clar faptul că în România limba oficială este limba română. O spune zecile de sentințe judecătorești definitive. O spun instanțele de judecată, nu o spune Dan Tanasă. Nostalgiile horthyiste ale primarului UDMR sau ale corespondentului MTI în România nu au nicio relevanță în acest caz.

Inutil să mai adug faptul că MTI nu a considerat că opinia mea este importantă. Important este ca MTI să propage ura interetnică împotriva mea în speranța că vreun secui mai viteaz îmi va da cu ceva în cap și mă va reduce la tăcere.

FOTO: MTI

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to INACCEPTABIL. Agenția națională de presă din Ungaria, MTI, incită la ură interetnică împotriva mea

 1. Ilinca says:

  Nu va lasati, continuati atacul la astfel de nedrepte actiuni impotriva dvs.
  Sutem de partea dvs. ! Cu D-zeu inainnate !
  Succes in continuare , sa dezmembrati urzelile dusmanilor !

 2. Cristian says:

  În România Dan Tănasă este cunoscut pentru că încearcă să oblige ca funcționari publici, plătiți din bugetul de stat, să respecte Constituția României și să aplice legile din România!
  .
  PS, Dane, cere-le un drept la replică pentru a-ți spune punctul de vedere, și dacă nu ți-l oferă acționează-i în judecată pentru defăimare.

 3. vasile dan says:

  Sper sa dai in judecata si pe ei ,la tribunalul din brasov.Cu siguranta acolo vei castiga procesul si o sa obilige ca agentia maghiara sa nu mai scrie adevarul despre tine ,si de acum in colo sa publice articole doar in limba romana.:) 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "INACCEPTABIL. Agenția națională de presă din Ungaria, MTI, incită la ură interetnică împotriva mea"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/inacceptabil-agentia-nationala-de-presa-din-ungaria-mti-incita-la-ura-interetnica-impotriva-mea/