INACCEPTABIL. UDMR instigă la ură și violențe fizice împotriva românilor

March 9, 2018 •UDMR •Views: 3671

Opinia publică a aflat zilele trecute faptul că filialele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), Partidului Civic Maghiar (PCM) şi Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) Covasna au anunţat, printr-un comunicat de presă comun, că acordă sprijin financiar unei persoane condamnate penal de instanţa de judecată la plata unei amenzi pentru agresarea şefului Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Covasna, Mircea Diacon.

Vezi și RECLAMAT DE UDMR. CNCD i-a făcut dreptate directorului OPC Covasna în scandalul cârnaților cu gust secuiesc

Gestul celor trei lideri ai formațiunilor maghiare din Covasna, Tamas Sandor, Balint Joszef și Kulcsár-Terza József, coordonate de liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor, reprezintă în mod evident o instigare la ură și la violențe fizice împotriva românilor din județul Covasna. Un condamnat penal de etnie maghiară, care a agresat fizic un român, este transformat în victimă de către elita politică a comunității maghiare din județul Covasna.

Condamnatul penal, Leheta Lóránt Zsolt, a fost ajutat de UDMR doar pentru că este un cetățean de etnie maghiară și pentru că a dat dovadă de „vitejie” agresând un român (detalii aici). Și nu e vorba despre orice român, ci chiar despre Mircea Diacon, șeful OPC Covasna, cel pe care liderul UDMR Tamas Sandor încearcă cu disperare (detalii aici) să-l înlăture din funcție doar pentru că este un român aflat la conducerea unei instituții publice din județul Covasna, lucru considerat inacceptabil de către groful UDMR.

Problema grofului UDMR Tamas Sandor este că Diacon a venit în Covasna din alt județ. Că primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a venit în Covasna din județul Brașov nu mai este o problemă. Tamas nu a avut nicio problemă nici fostul liberal Mădălin Guruianu, venit în Covasna din județul Brăila. Problema personală a lui Tamas Sandor este românul Mircea Diacon care nu are ce căuta în Covasna.

Diaconu a fost agresat fizic în anul 2015 la scurt timp după ce a denunțat public încercările disperate ale UDMR Covasna de a-l îndepărta de la conducerea instituției.

Într-un interviu amplu, apărut în paginile publicației Condeiul ardelean, Diaconu a denunțat public acțiunile concertate prin care UDMR Covasna, prin liderii săi Tamas Sandor și Antal Arpad Andras, încearcă cu disperare să-l „avanseze” la București pe aceasta pentru a putea numi un etnic maghiar în locul său. Diaconu a denunțat și modul mafiot în care este condus județul de către liderii UDMR care au reușit să le interzică predecesorilor acestuia să facă acțiuni de control la anumiți agenți economici controlați sau aflați sub influența liderilor UDMR Covasna (detalii aici).

Mesajul transmis public de către liderii comunității maghiare din județul Covasna către ceilalți membrii ai comunității maghiare din județ este unul cât se poate de evident: Puneți mâna și bateți români pentru că ne vom ocupa noi să vă acoperim eventualele cheltuieli. Instigare la ură și la violențe fizice împotriva românilor pe față, fără niciun fel de perdea.

Redau mai jos comunicatul de presă comun dat publicității de filialele Covasna ale UDMR, PCM și PPMT.

P.S.: Constat, din nou, cât de tăcuți sunt românii din județul Covasna în fața acestei noi ticăloșii a elitei politice maghiare. De la liderii partidelor politice românești din județ (PNL, PSD sau PMP), la șefii și șefuleții de deconcentrate și până la editorialiștii de mucava care scriu prin presa covăsneană nu a scos nimeni niciun cuvânt în apărarea șefului OPC Covasna. Important este că nu sunt ei victime. De data asta.

FOTO: Tamás Sándor, președintele UDMR Covasna, erdely.ma

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "INACCEPTABIL. UDMR instigă la ură și violențe fizice împotriva românilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/inacceptabil-udmr-instiga-la-ura-si-violente-fizice-impotriva-romanilor/