Înalt oficial ungar a vorbit, la Washington, despre „importanța unificării națiunii maghiare dincolo de granițele Ungariei”

December 9, 2019 •Ungaria •Views: 680

Importanţa unificării naţiunii maghiare dincolo de graniţele Ungariei a fost subliniată de Zsolt Németh, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului ungar, la Washington, vineri, la o cină de gală oferită de cea mai mare organizaţie umbrelă a comunităţii maghiarilor din America, transmite agenția ungară de presă MTI.

Vezi și PROVOCARE. Ungaria, monument cu numele tuturor localităților pierdute de Ungaria mare în centrul Budapestei

Înfiinţată în 1991, Coaliţia Maghiară Americană (HAC) a organizat obişnuita cină de gală, pentru a 28-a oară, în sala festivă a Ambasadei Ungariei din Washington. La evenimentul intitulat Cina lui Moş Nicolae au participat printre alţii: April Foley, fostul ambasador al administraţiei Bush la Budapesta, Thomas Robertson, diplomat, care la rândul său a fost în misiune la Ambasada Statelor Unite din Budapesta, Susan Hutchison, directorul Fundaţiei “Charles Simonyi” din Seattle, precum şi figuri importante ale comunităţii maghiare din America, cum ar fi: Lauer Edith, unul dintre fondatorii HAC, Péter Forgách, profesor de oftalmologie din Buffalo, care conduce, de asemenea, o fundaţie ce oferă sprijin tinerelor talente maghiare, István Fedor, fondatorul “Casei Patrimoniului Maghiar” din Washington şi Zsolt Szekeres, directorul Fundaţiei Maghiare pentru Drepturile Omului din New York.

FOTO: Zsolt Németh, Ghimpele

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Înalt oficial ungar a vorbit, la Washington, despre „importanța unificării națiunii maghiare dincolo de granițele Ungariei”

  1. gica contra says:

    Sa se uneasca, cine-i opreste? Ungaria actuala e destul de mare ca sa-i cuprinda pe toti maghiarii, ba ar putea renunta benevol si la teritoriul romanesc dintre granita actuala si raul Tisa plus bucata de Maramures pe care o detin, rapita tot din corpul romanesc. Sa stea frumos la ei, uniti in cuget si-n simtiri unguresti, si sa ne lase pe noi in pace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Înalt oficial ungar a vorbit, la Washington, despre „importanța unificării națiunii maghiare dincolo de granițele Ungariei”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/inalt-oficial-ungar-a-vorbit-la-washington-despre-importanta-unificarii-natiunii-maghiare-dincolo-de-granitele-ungariei/