Instanța i-a dat câștig de cauză șefului OPC Covasna. Diacon s-a întors la post

May 17, 2019 •justitie •Views: 1176

Tribunalul Covasna a dispus anularea ordinului Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) de detaşare la Bistriţa a comisarului-şef Mircea Diacon, transmite Agerpres preluată de Mesagerul de Covasna.

Vezi și EXCLUSIV. Șeful OPC Covasna, mazilit de PSD la comanda UDMR. Dragnea își șicanează proprii membri de partid ca să-i facă pe plac lui Kelemen Hunor

Potrivit sentinţei postate luni pe portalul instanţei, Tribunalul Covasna a admis acţiunea formulată Mircea Diacon împotriva ANPC, dispunând atât suspendarea, cât şi anularea executării ordinului emis în luna februarie.

„Soluţia pe scurt: admite, în parte, acţiunea formulată de reclamantul Diacon Gheorghe-Mircea, în contradictoriu cu pârâta Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi în consecinţă: dispune suspendarea executării Ordinului nr. 81 din 7 februarie 2019 emis de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor Anulează Ordinul nr. 81 din 7 februarie 2019, emis de pârâtă. Respinge cererea accesorie de obligare a pârâtei la plata cheltuielilor de judecată. Executorie de drept în privinţa suspendării Ordinului nr. 81/07.02.2019″, se arată în sentinţă.

Aceasta poate fi atacată în recurs în termen de cinci zile de la comunicare în ce priveşte dispoziţia de suspendare a executării ordinului şi în termen de 15 zile de la comunicare în ce priveşte dispoziţia de anulare a actului administrativ.

Vezi și RECLAMAT DE UDMR. CNCD i-a făcut dreptate directorului OPC Covasna în scandalul cârnaților cu gust secuiesc

În luna decembrie a anului trecut, Mircea Diacon, care ocupa funcţia de comisar-şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Covasna, a fost detaşat la Braşov şi numit şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Centru, în locul lui Sorin Susanu, care fusese detaşat la Timişoara.

În luna februarie, conducerea ANPC l-a detaşat din nou pe Mircea Diacon, pentru şase luni, adică până la sfârşitul lunii iunie a.c, pe funcţia de comisar-şef adjunct la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa iar la scurt timp acesta a contestat ordinul în instanţă.

FOTO: Mircea Diacon, condeiulardelean.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to Instanța i-a dat câștig de cauză șefului OPC Covasna. Diacon s-a întors la post

  1. Fülöp István says:

    Stau si mã întreb: dacã omul asta e deranjat asa de tare de secuii, de limba si obiceiurile lor, atunci de ce vrea neapãrat sã revinã acolo? O fi masochist?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Instanța i-a dat câștig de cauză șefului OPC Covasna. Diacon s-a întors la post"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/instanta-i-a-dat-castig-de-cauza-sefului-opc-covasna-diacon-s-a-intors-la-post/