Lipă e ministru sau femeie de serviciu în MTS?

January 15, 2016 •sport •Views: 4169

Intonarea imnului național al României este interzisă pe teritoriul României la competițiile sportive interne. Dacă până acum lucrurile erau neclare acum a venit ministrul Elisabeta Lipă și a lămurit lucrurile: fără imnul național la competiții sportive interne.

Vezi și EXCLUSIV. Imnul național al României, INTERZIS prin REGULAMENT la meciurile din campionatul național de handbal

Terminați cu imnul național al României pe stadioanele țării! Gata! Ce tot atâta imn și naționalism! Acum e ordin de la minister. Ordin nu semnat de Laszlo Tokes sau vreun ministru UDMR. Nu, e ordin semnat de o româncă. Ministrul Elisabeta Lipă a lămurit lucrurile în cazul intonării imnului național pe stadioanele patriei. A emis o circulară care să lumurească treaba. Nu e voie că nu ne permite legea. Cum? În România nu ne permite legea să intonăm imnul național al României oriunde și oricând? Da domnule, ce nu înțelegi!

Ridicol? Foarte! Noaptea minții? Puțin spus! Un ministrul român, campion olimpic, emite o circulară prin care, interpretând în mod ticălos legea, zice că nu avem voie să intonăm imnul național pe stadioane. Dar ne trebuie o lege ca să intonăm imnul național pe stadioane? Da, ministrul Elisabeta Lipă așa spune. Și vorba aia, e ministru și fostă campioană olimpică.

Gata, subiect închis! Sau „Case closed!” cum ar spune fostul comisar de poliție Șoric de la Piatra Neamț. Elisabeta Lipă nu a sesizat nici ridicolul situației în care, spunea ea, am avea nevoie de o lege care să precizeze expres că este permisă intonarea imnului național al României pe stadioane la competiții interne și nici absurdul situației create de ea în care cei care intonează imnul național al României sunt blamați in dauna celor care intonează imnuri separatiste.

Elisabeta Lipă este incapabilă să înțeleagă că e ministru în Ministerul Tineretului și Sportului, nu femeie de serviciu. Dacă e ministru și nu femeie de serviciu și nu există o legislație atunci Lipă ar fi trebuit să ceară premierului Dacian Cioloș să emită o ordonanță de urgență în acest sens sau să sesizeze Parlamentul României cu privire la existența unui vid legislativ care aduce grave prejudicii unui simbol național, imnul de stat al României. Lipă nu face acest lucru. În loc să contribuie la promovarea respectului cuvenit față de un simbol național, Lipă emite o circulară prin care le transmite federațiilor sportive s-o termine cu imnul național pe stadioanele patriei. Despre intonarea altor imnuri nicio vorbă. Despre atitudinea huliganilor care intonează imnuri separatiste și au pretenția ca sportivii să stea drepți pe teren Lipă nu scoate o vorbă.

FOTO: Elisabeta Lipă, Agerpres

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to Lipă e ministru sau femeie de serviciu în MTS?

  1. Poi daca Romania nu mai e tara, ce rost mai are sa aiba imn?…Daca ne-au vandut tot, pana si pamanturile, nu mai vorbesc de subteran si platoul Marii Negre..care e smekeria cu imnul national?…mai bine sa bage imnul funebru la trompeta !…Cati patrioti sunt in Romania, ca eu in afara de Dragan Petrovici nu am mai vazut nici unul ???…Si ala s-a oferit patriot voluntar de jena ca n-a gasit nicaieri altul care sa faca ceva, un gest oricat de mic in spiritul patriotic al demnitatii nationale…Care demnitate la hoti, ca astia plang si se vaita de saracie si au saltelele captusite cu bani furati. Unde vorbeste banul se termina cu demnitatea. Parca vad cum vine cineva la Magazinul Universal Romania si cere o portie de demnitate nationala la pachet…Ce raspuns poate sa dea vanzatorul?… -..Nu..nu mai avem demnitate..ramasese o portie expirata dar a mancat-o un croat ca i-a fost foame!!!…Pur si simplu i-a fost foame !…A mai ramas in schimb multa hotie vrac si ceva coruptie la borcan daca doriti…ok…doua portii de coruptie, una pentru UE cealalta pentru USA, plus un camion de hotie si o drujba pentru picnicul din padurile de furat din Romania …

  2. Teofil says:

    Ce se va intampla daca publicul spectator (la un meci de baschet, de exemplu) va canta pana la momentul inceperii meciului imnul national ? Este interzis prin lege ? Nu, pentru ca nu se intoneaza oficial de catre organizatorii meciului , care au toata responsabilitatea. Sau, nu se canta imnul de spectatori (ca nu e voie), in schimb este cantat Imnul Secuiesc . Este voie ? (da ? pentru ca nu e imn national). O anomalie, generata de un campion olimpic , mai mare decat toate performantele realizate.

  3. radu says:

    Ar fi interesant de urmărit traseul mental al acestor oameni. Oameni, de altfel, de performanță. Care au fost mereu însoțiți de imnul României, de ideea de demnitate națională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Lipă e ministru sau femeie de serviciu în MTS?"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/lipa-e-ministru-sau-femeie-de-serviciu-in-mts/