Măsuri fără precedent ale Budapestei: Ungaria aduce gărzile civile „să apere” graniţa cu România

June 3, 2019 •Externe •Views: 5567

Membrii gărzii civile vor ajuta poliţiştii şi vor patrula alături de ei în scopul apărării graniţei Ungariei cu România, pe secţiunea dintre Kiszombor şi Nagylak – a informat Uniunea Gărzii Civile a Judeţului Csongrád duminică agenţia ungară de presă MTI.

Vezi și PROVOCARE. Ungaria, monument cu numele tuturor localităților pierdute de Ungaria mare în centrul Budapestei

Potrivit MTI, preşedintele organizaţiei judeţene, István Batiz a spus că la
misiune participă, până pe 15 iunie, 13 asociaţii de gardă civilă.

Gardienii voluntari vor patrula, alături de poliţişti, în maşini ale poliţiei, între orele 18 şi 6 dimineaţa.

Patrulele vor activa în zona de frontieră dintre Kiszombor, Tiszasziget şi Makó, în zona punctelor de trecere a frontierei, precum şi pe malul Mureşului, respectiv în toate teritoriile în care sunt semnalate activităţi de frontieră deosebite, precum şi acolo unde se impune reacţia imediată a poliţiei.

Începând de sâmbătă şi angajaţii Armatei Ungare participă din nou la activităţile de apărare a graniţei. În decurs de trei luni, două sute de soldaţi vor fi angrenaţi, pe schimburi, în apărarea frontierei. În total, o mie de militari îndeplinesc sarcini de susţinere la graniţa ungaro-sârbă, sub coordonarea poliţiei.

O inițiativă legislativă a UDMR care prevede înființarea de unități de voluntari pentru asigurarea ordinii publice a fost adoptată tacit pe 25 martie de către Senat, transmite portalul G4Media.ro.

Proiectul, inițiat de deputatul maghiar de Bihor, Szabó Ödön, și semnat de alți 16 deputați UDMR, vizează modificarea a două acte normative: Legea nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi Legea nr.78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România

Practic, maghiarii propun ca printre formele de pază prevăzute de lege (paza cu efective de jandarmi, paza cu polițiști locali și paza proprie, paza în mediul rural, paza și protecția prin societăți specializate) să fie introdusă și paza locală / comunală, aceasta putând fi asigurată cu unități de voluntari, transmite G4Media.

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to Măsuri fără precedent ale Budapestei: Ungaria aduce gărzile civile „să apere” graniţa cu România

  1. Adi says:

    S-a ajuns la asa ceva pentru ca s-a cenzurat un razboi hibrid pentru teritorii cu yugoslavii in comandourile Securitatii. Baza unui razboi hibrid sunt comandourile urmate de unitati armate!

  2. Mardar George says:

    Provocație premeditată și pereculoasă 111

  3. Bololoi Niculae says:

    Pericole de ocupație ungurească, pe teritoriul României, adică război.

  4. Sa impunem Camerei Deputatilor respingerea initiativei care, daca ar fi adoptata de Parlament, ar deschide portile terorismului armat in Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Măsuri fără precedent ale Budapestei: Ungaria aduce gărzile civile „să apere” graniţa cu România"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/masuri-fara-precedent-ale-budapestei-ungaria-aduce-garzile-civile-sa-apere-granita-cu-romania/