MITUL „BUCUREȘTIUL NU NE DĂ” A FOST SPULBERAT. Covasna și Harghita sunt sărace pentru că așa vor primarii UDMR

May 18, 2018 •documentar •Views: 3088

Locuitorii din județele Covasna și Harghita, cele două județe din inima României locuite în majoritate de etnici maghiari, au printre cele mai mici salarii din România și beneficiază de cele mai mici investiții publice. Liderii UDMR dau vina pe București și incită comunitatea maghiară împotriva politicienilor români. În realitate, sărăcia din cele două județe este alimentată chiar de către elita politică maghiară.

Vezi și ANALIZĂ. În Covasna și Harghita se trăiește la fel ca-n India și Pakistan

Ancheta „Bătălia pentru România”, difuzată duminică, 6 mai a.c., de Antena 3 în cadrul emisiunii „În premieră” cu Carmen Avram, a arătat, cu argumente solide și indubitabile, cât de aproape este România să piardă Transilvania. În timp ce Ungaria alimentează deja cu zeci de milioane de euro proiectul său revizionist din Transilvania, politicienii de la București ignoră complet o situație care, pe termen mediu, va afecta însăși integritatea teritorială a României.

Pe lângă argumentele solide cu privire la proiectul revizionist al Ungariei, ancheta jurnaliștilor Antena 3 a spulberat un mit și a arătat o realitate indubitabilă a zonei: elita politică maghiară din zonă, reprezentată în principal de UDMR, acționează pentru a menține zona în sărăcie. De-a lungul timpului, UDMR a reușit printr-o propagandă agresivă, să construiască mitul „Bucureștiul nu ne dă”. Adică, potrivit propagandei UDMR, zona ar fi foarte săracă pentru că așa doresc politicienii români de la București. În realitate, ceea ce a dovedit ancheta Antena 3, cei care mențin zona în sărăcie sunt liderii politici ai UDMR, care au tot interesul ca electoratul maghiar să fie unul sărac și ușor manipulabil.

După cum a dovedit ancheta Antena 3, banii publici pentru investiții nu vin în zonă nu pentru că nu vrea Bucureștiul, ci pentru că elita politică maghiară, în parte din interes, în parte din incompetență, nu dorește ca zona să se dezvolte economic. Nu există bani pentru investiții, zona nu se dezvoltă. Lucrurile sunt strâns legate unele de altele și duc la menținerea în sărăcie a zonei controlate politic, economic și administrativ de UDMR.

FOTO: captură video din documentar

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "MITUL „BUCUREȘTIUL NU NE DĂ” A FOST SPULBERAT. Covasna și Harghita sunt sărace pentru că așa vor primarii UDMR"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/mitul-bucurestiul-nu-ne-da-a-fost-spulberat-covasna-si-harghita-sunt-sarace-pentru-ca-asa-vor-primarii-udmr/