MODIFICAREA CODURILOR. UDMR, preocupată de „justiție”, ignoră problemele reale ale etnicilor maghiari

April 25, 2019 •UDMR •Views: 1037

Coaliția PSD-ALDE a reușit să treacă prin Parlament modificarea Codurilor Penale cu ajutorul voturilor deputaților UDMR. Kelemen Hunor susține că UDMR și-a dat votul pentru că trebuia aplicate deciziile CCR și nu s-a modificat nici măcar „o virgulă” la acestea. Mai mult, liderul UDMR spune că a înțeles de la colegii săi să „până la urmă” aceste modificări nu îi aventajează „nici pe domnul Dragnea, nici pe domnul Tăriceanu”, transmite Hotnews.

Vezi și UDMR este preocupat de orice, mai puțin de nevoile electoratului său


Kelemen Hunor a declarat, miercuri, la Arad, că UDMR a votat pentru modificarea Codului penal pentru că nu s-a adăugat nici măcar „o virgulă” la deciziile Curţii Constituţionale. Acesta a precizat că de 15 ani sunt doar „discuţii” despre corupţie şi justiţie, dar nimic nu s-a schimbat în România, transmite Mediafax.

„Curtea Constituţională a anulat o grămadă de prevederi din Codul penal şi Codul de procedură penală. În comisie nu s-a adăugat nimic la deciziile Curţii Constituţionale, nu s-a adăugat nicio virgulă. Noi am spus că deciziile Curţii Constituţionale într-o ţară democratică, indiferent că ne plac sau nu ne plac aceste decizii, trebuie să fie respectate. Este responsabilitatea Guvernului, pe de o parte, şi responsabilitatea Parlamentului, pe de altă parte, să pună de acord legile cu deciziile Curţii Constituţionale. În România, ani de zile, nici Gguvernul, nici Parlamentul nu-şi asumă această responsabilitate, fuge de această responsabilitate. Atunci nu te fă politician. Du-te şi fă altceva. Sigur, nu e foarte plăcut, nu este foarte simplu să faci astfel de amendamente şi noi am spus că în cazul în care nu se schimbă nicio virgulă faţă de deciziile Curţii Constituţionale, atunci noi nu avem o problemă în acest moment cu aceste coduri, cu toate că noi Codul penal nu l-am votat iniţial, fiindcă aveam o problemă cu acel articol despre care am mai spus, care a şi căzut la Curtea Constituţională”, a declarat Kelemen Hunor citat de Mediafax.

Cele două acte normative au trecut cu sprijinul deputaților UDMR și de la alte partide, deoarece coaliția PSD-ALDE nu mai are de anul trecut majoritate în Camera Deputaților, transmite g4media.ro. În timpul votului pe articole, ministrul PSD al Dezvoltării, Daniel Suciu, a stat în aceeași bancă cu liderul deputaților UDMR, Attila Korodi, cel care indică modul în care votează parlamentarii formațiunii. De altfel, UDMR a votat și în comisia Iordache modificările aduse de PSD și ALDE celor două Coduri penale.

UDMR continuă să ignore problemele reale ale maghiarului de rând din România. Sunt convins că cetățenii români de etnie maghiară din județul Covasna așteaptă în continuare ca lidrii UDMR să spună ceva, orice, cu privire la faptul că județul Covasna ocupă un rușinos loc în top 5 județe în care munca se plătește cel mai prost (detalii aici). Sau la faptul că județul Covasna, alături de Harghita, sunt codașe la investiții. Asta pentru că așa vor autoritățile publice locale din cele două județe, controlate aproape în totalitate tot de UDMR (detalii aici). Iar atunci când se fac totuși investiții în județul Covasna, banii sunt aruncați parcă în ciuda localnicilor pe proiecte fără o utilitate imediată (un exemplu aici).

FOTO: Agerpres

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "MODIFICAREA CODURILOR. UDMR, preocupată de „justiție”, ignoră problemele reale ale etnicilor maghiari"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/modificarea-codurilor-udmr-preocupata-de-justitie-ignora-problemele-reale-ale-etnicilor-maghiari/