NOAPTEA MINȚII. ANAF refuză să respecte limba oficială de stat pe sediul său din Sfântu Gheorghe

July 16, 2019 •Covasna •Views: 2209

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), condusă de Mirela Călugăreanu, refuză să respecte limba oficială de stat în cazul tăblițelor cu denumirea instituției amplasate pe sediul său din municipiul Sfântu Gheorghe.

Vezi și EXCLUSIV. Președintele CJ Brașov, OBLIGAT de instanță să îndepărteze două inscripții în limba maghiară de la limita cu județul Covasna

În mod halucinant, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Covasna (AJFP), condusă de Ambrus Attila, refuză să respecte limba oficială de stat în cazul inscripțiilor cu denumirea instituției amplasate pe sediul său din municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna.

În prezent, inscripția cu denumirea AJFP Covasna în limba maghiară este amplasată pe același nivel cu denumirea în limba oficială de stat, limba română, situație ilegală care contravine prevederilor constituționale de vreme ce acest mod de inscripționare încălcă caracterul de limbă oficială de stat al limbii române.

Acest mod de inscripționare a unei instituții publice a statului român transmite idee falsă că limba maghiară ar avea în Covasna același statut de limbă oficială de stat ca și limba română.

Sediul ANAF Covasna din Sfântu Gheorghe.

Sesizat încă din luna mai a.c. de către Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) cu privire la această ilegalitate, șeful AJFP Covasna, Ambrus Attila, a comunicat refuzul instituției pe care o conduce de a respecta limba oficială de stat în România, invocând în mod aberant Manualul de idntitate al Ministerului Finanțelor Publice și Codul administrativ. ADEC solicitase AJFP Covasna să amplaseze tăblița cu denumirea instituției în limba maghiară sub tăblița cu denumirea instituției în limba oficială de stat, pentru a respecta astfel Constituția României și caracterul de limbă oficială de stat al limbii române.

Poziția anticonstituțională a șefului AJFP Covasna este susținută și de organele ierarhic superioare, respectiv Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov, condusă de Maria Holom, și Agenția Națională de Administrare Fiscală, condusă de Mirela Călugăreanu.

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) va acționa în judecată Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov pentru a impune astfel respectarea limbii oficiale de stat de către o instituție publică a statului.

FOTO: Mirela Călugăreanu, Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Agerpres

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

31 Responses to NOAPTEA MINȚII. ANAF refuză să respecte limba oficială de stat pe sediul său din Sfântu Gheorghe

 1. Balogh Barna says:

  Domnule Tanasa aveți și alte preocupări în afara de tablite si steaguri? Va dau un pont sa nu pierdeti obiectul muncii. La fel apare si la ANAF Târgu Mureș. Cu tablele alăturate. Scandalos nu? Mai puteți intenta un proces.

 2. Herea Georgeta says:

  Rău* intentionati in acest caz… șiiii ce face p.s.d-ul (pentru propiul interes) este de …”curtea martială”.
  Să se facă presiuni, să respecte legea,autoritatile* de pe INTREG TERITORIU ROMANESC!!!!

 3. Làszlò says:

  Păi acolo sînt mai mulți unguri decît romîni…unde e problema?

  • Dan Tanasa says:

   „Problema” este că în Sfântu Gheorghe limba oficială de stat e limba română în timp ce limba maghiară este limbă oficială de stat în Ungaria.

  • Robert says:

   In România nu există cetățean ungur, și dacă există , trebuie sa folosească limba Română. Daca nu știe românește, are posibilitatea de a cere un traducător. Așa stau treburile in Europa. Voi, cei care locuiți în Harghita și Covasna, nu sunteți unguri. Voi sunteți cetățeni Români in PRIMUL RAND, și în al doilea rand sunteți de etnie maghiară. Este o mare diferență între a fi ungur și a fi de etnie maghiară. După cum scrie de corect, draga Laszlo, nu vad ce nevoie aveti. Te felicit!

   • Làszlò says:

    În primul rînd sînt ardelean. Al doilea rînd sînt “magyar”. Tu-mi spui ungur sau maghiar, e totuna…dar dacă sînt la primărie la Odorhei( Szèkelyudvarhely), sau la Miercurea Ciuc( Csíkszereda) nu vorbesc romîneşte cu primarul. Pentru că el e tot “magyar”.

    • DW85 says:

     Esti nascut si locuiesti in Romania in primul rind, deci esti cetatean roman. Ardealul nu exista ca si entitate politica, deci nu ai nici un drept sau obligatie ca si “ardelean”. In Romania se aplica legile romanesti care spun ca limba oficiala in tara numita Romania este LIMBA ROMANA. Toti cetatenii Romaniei trebuie sa respecte legile romanesti, asa cum toti cetatenii unguri trebuie sa respecte legile Ungariei, toti cetatenii germani legile Germaniei etc.

    • Popescu Cristian din Berceni says:

     Poti sa vorbesti si malgasa cu PRIMARUL dar cererile si inscrisurile oficiale etc se scriu in LIMBA ROMANA. Dealtfel, toti functionarii din ROMANIA trebuie sa stie LIMBA OFICIALA A STATULUI ROMAN care este LIMBA ROMANA! Capisci?

   • Moni says:

    In toata Europa unde o minoritate atinge nivelul de 20% sunt folosite formulare bilingve, in institutiile statului respectiv. Personalul din aceste institutii, in masura ponderii minoritatii respective trebuie sa cunoasca limba minoritatii. Asta e Europa. Posibil ca ati uitat ca de mai mult de 10 ani ati intrat in UE? Mai cititi, nimic nu stiti.

    • Dan Tanasa says:

     :)))) Ăsta este ultimul comentariu pe care ți-l aprob, Moni draghe. Poți abera liniștită în altă parte. Adio!

   • Làszlò says:

    În România există cetăţean ungur. Uită-te la mine….şi încă 1 milion…

  • Boia says:

   Pai exista problema,chiar foarte grava ,traiesti in Romania deci respecti aceasta tara ,se scrie si se vorbește română,,daca ar face asa ceva toate tarile europene cu minoritatile s-ar alege praful de ele .

   • Moni says:

    Putine tari au minoritate de 1,2M locuitori. Voi ati vrut Ardealul, dar pe cat posibil fara probleme, fara nationalitati, fara minoritati. Dar nu se poate, trebuie sa iei si coaja painii daca iei painea.

    • Gheorghe says:

     Dar tu ce-ai vrut? Ca vad ca te excluzi dintre noi.

    • David says:

     @Moni, daca voua va place sa va purtati ca ultimii oameni, fara demnitate si sa fiti mereu o durere in ***** altora, n-aveti decat, dar asta nu va scuteste de la respectarea legilor si nici nu va scapa de consecintele acestui comportament. Pana la urma majoritatea e cea care decide, deci bun venit pe planeta Pamant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOAPTEA MINȚII. ANAF refuză să respecte limba oficială de stat pe sediul său din Sfântu Gheorghe"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-anaf-refuza-sa-respecte-limba-oficiala-de-stat-pe-sediul-sau-din-sfantu-gheorghe/