NOAPTEA MINȚII. Compania națională de căi ferate din Ungaria, certată pentru un pliant de promovare cu Avram Iancu

May 17, 2019 •sovinism maghiar •Views: 1082

Compania națională de căi ferate din Ungaria, MAV, va retrage pliantul de promovare a călătoriilor cu trenul către Cluj-Napoca după ce mai mulți maghiari s-au arătat deranjați de faptul că pe pliant apare statuia lui Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Vezi și PROVOCARE. Ungaria, monument cu numele tuturor localităților pierdute de Ungaria mare în centrul Budapestei

În timp ce în Transilvania are loc un adevărat cult al personalității unor criminali de război maghiari, câțiva maghiari din Transilvania s-au arătat deranjați de faptul că MAV, compania națională de căi ferate din Ungaria, a pus în circulație un pliant care promovează călătoriile cu trenul către orașul Cluj-Napoca promovând imaginea statuii Eroului Național Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Potrivit portalului ungar de propagandă iredentistă transylvanianow.com, MAV a decis să retragă aceste pliante după ce mai mulți unguri au protestat pe rețelele de socializare.

„Să ne imaginăm că cineva ar promova în Israel călătorii către Germania cu imaginea lui Adolf Hitler”, scrie un ungur supărat pe Facebook, potrivit
transylvanianow.com.

FOTO: pliant de promovare al MAV, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to NOAPTEA MINȚII. Compania națională de căi ferate din Ungaria, certată pentru un pliant de promovare cu Avram Iancu

 1. Este o dovadă clar a şovinismului maghiar. Ungaria nu îşi asumă crimele comise de Revoluţionarii Unguri în 1848-1849, de la Tribunalele de Sânge la uciderea în chinuri a mamelor cu copii (cu tot cu aceştia) în Munţii Apuseni. Acte de o bestialitate excepţională. O “Noapte a Sfântului Bartolomeu” organizată de Unguri împotriva Românilor – şi altor non-maghiari. În schimb promovează ura faţă de cei care s-au apărat împotriva acestui genocid cumplit şi faţă de conducătorul lor, Avram Iancu. Dan Tănasă, mulţumim pentru postare! Este o ancorare în realitate!

 2. Mihai says:

  Chiar nu înteleg, de ai tu cu problema asta? Ce te intereseazã o ceartã între unguri? Nu ai altceva mai bun de fãcut? Esti ridicol, omule!

  • Dan Tanasa says:

   Mă interesează ca să întrebe proștii. Cine ești tu să stabilești ce anume să mă intereseze pe mine? Te rog frumos să te întorci în viața ta plictisitoare! Adio!

  • Îl interesează şi NE interesează deoarece este o ceartă între Unguri DESPRE ROMÂNI ŞI ROMÂNIA.
   Orice Român este interesat de aşa ceva.
   Românofonii nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOAPTEA MINȚII. Compania națională de căi ferate din Ungaria, certată pentru un pliant de promovare cu Avram Iancu"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-compania-nationala-de-cai-ferate-din-ungaria-certata-pentru-un-pliant-de-promovare-cu-avram-iancu/