NOAPTEA MINȚII. Irina Rimes, aleasă ambasadorul Zilei Brâncuși de către Ministerul Culturii: „Am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor. Eu sunt mai mainstream. N-am avut mereu tangență foarte foarte mare cu cultura”

February 14, 2020 •cultura •Views: 615

Cântăreața Irina Rimes a fost prezentată joi, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Muzeul Național de Artă al României, drept ambasadorul Zilei Brâncuși, care va avea loc pe 19 februarie 2020, când se vor împlini 144 de ani de la nașterea celui mai important artist pe care România l-a dat lumii, scrie culturaladuba.ro preluat de G4 Media.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a susținut că a apelat la Irina Rimes pentru a aduce tinerii mai aproape de cultură, iar cântăreața i-a propus ministrului, chiar în timpul conferinței, să îi invite la discuții și pe cei de la 5 Gang, pentru a atrage un public și mai tânăr decât cel pe care îl are ea.

Întrebată cum se va implica, mai exact, Irina Rimes a spus: „Probabil o să postez despre asta. O să vorbesc cu oamenii mei printr-o postare.”

Cântăreața din Republica Moldova a povestit și ce știe ea despre Constantin Brâncuși:

Eu sunt mai mainstream. De mică am știut de Coloana Infinitului și m-a fascinat. Am fost la Târgu Jiu, am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor.”

N-am avut mereu tangență foarte foarte mare cu cultura, cu cultura ne-contemporană pentru că am fost și eu copil, am crescut la țară. În momentul când am început să-l descopăr pe Brâncuși, m-au fascinat lucrările lui că nu reprezentau neapărat cum se numesc. Se numește Poarta Sărutului, dar parcă nu înțelegeam de ce se numește așa”, a povestit Irina Rimes.

Citește știrea integral pe G4 Media.

FOTO: ministrul Bogdan Gheorghiu, Mesagerul de Neamț

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to NOAPTEA MINȚII. Irina Rimes, aleasă ambasadorul Zilei Brâncuși de către Ministerul Culturii: „Am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor. Eu sunt mai mainstream. N-am avut mereu tangență foarte foarte mare cu cultura”

  1. cnusi says:

    Nu mă poate convinge nimeni, născută în Moldova 1991, raionul Floresti, Influienţa rusească, a învățat sau auzit de Brâncuși.. Au pus-o ambasador de florile mărului

    • Luminița Brâncuși says:

      Personal, nu am nimic cu această fetiță dar dacă ar fi avut înțelepciunea țăranului Brâncuși, devenit ulterior Părintele sculpturii moderne, și-ar fi apreciat valoarea reală și ar fi refuzat. Ceea ce nu apreciez este lipsa de bun simț a unui reprezentant al guvernanți. După părerea mea, ceea ce au făcut autoritățile în acest an demonstrează cât respect avem pentru marele Brâncuși.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOAPTEA MINȚII. Irina Rimes, aleasă ambasadorul Zilei Brâncuși de către Ministerul Culturii: „Am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor. Eu sunt mai mainstream. N-am avut mereu tangență foarte foarte mare cu cultura”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-irina-rimes-aleasa-ambasadorul-zilei-brancusi-de-catre-ministerul-culturii-am-vizitat-unele-dintre-lucrarile-domnului-sculptor-eu-sunt-mai-mainstream-n-am-avut-mereu-tange/