NOAPTEA MINȚII. Ministrul Elisabeta Lipă insistă: legislația NU permite intonarea lui înaintea competițiilor interne

January 15, 2016 •sport •Views: 5051

Într-un mesaj postat pe Facebook ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, confirmă faptul că prin circulara emisă miercuri, 13 ianuarie a.c., a solicitat federațiilor sportive naționale să nu mai intoneze imnul național al României la competițiile sportive interne. Potrivit acesteia, legislația în vigoare nu permite intonarea lui înaintea competițiilor sportive interne.

„Doresc sa ma adresez suporterilor, care si-au manifestat nemultumiri cu privire la adresa emisa de MTS, cu nr. 377 / 13.01.2016, cu cateva precizari, fata de un subiect care suscita interes si care, consider eu, nu a fost inteles si din cauza unei prevederi din Regulamentul Federatiei Romane de Baschet, clar in contradictie cu Legea nr. 75 / 1994, Cap. 2, Art.10, lit. (e) si Art.11, si Hotararea nr. 1157 /2001, care reglementeaza Normele privind obligatia intonarii Imnului National, doar in situatiile precizate de Lege.
Nu a fost un Ordin de ministru, cum s-a speculat, nu s-a constituit în vreo amenințare sau jignire la adresa cuiva. Nu cred că există vreo persoană în această țară, și cu atât mai mult cei aflați pe lista mea de prieteni, care să creadă vreun moment că eu, Elisabeta Lipă, dovedesc lipsă de respect față de Imnul Național al României. Pentru mine nu există acorduri mai frumoase decât cele ale Imnului. Mi s-a cântat de cinci ori pe podiumul olimpic și l-am ascultat de fiecare dată cu ochii în lacrimi, cu emoție, mândrie si bucurie in suflet. Și acum lăcrimez când aud ”Deșteaptă-te, române!”. Nu știu dacă e relevant, dar nu mi s-a cântat niciodată Imnul la vreo competiție națională si am castigat 25 de titluri de campioana nationala in cariera. Nici in deschiderea meciurilor din capionatul intern, la fotbal, handbal, volei, rugby, polo si alte discipline NU se intoneaza Imnul National deoarece nu este permis de legislatia in vigoare in Romania.
Nu am făcut altceva decât să respect si sa aplic Legea in Romania in spiritul Constitutiei pe care am jurat la Investire, in onoranta functie de ministru. Atât!”

Un ministul al Guvernului României, fostă campioană olimpică, solicită cluburilor sportive să nu mai intoneze imnul național la competițiile sportive interne pentru că nu ar exista o legislație care să permită așa ceva. Nici măcar Laszlo Tokes nu s-a gândit la așa ceva!

Cred că este momentul la doamna Lipă să părăsească scanul ministerial pe care îl ocupă. Dacă nu există o legislație atunci dânsa, ministru nu femeie de serviciu în minister, ar fi trebuit să ceară premierului Dacian Cioloș să emită o ordonanță de urgență în acest sens sau să sesizeze Parlamentul României cu privire la existența unui vid legislativ. Dar să soliciți cluburilor care încă mai intonează imnul național să înceteze să mai facă acest lucru nu poate echivala decât cu un act de batjocorire a unui simbol național, imnul național al României.

Atitudinea ministrului Elisabeta Lipă este nedemn de poziția oficială pe care o ocupă, motiv pentru care îi solicit demisia!

FOTO: Elisabeta Lipă, Agerpres

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to NOAPTEA MINȚII. Ministrul Elisabeta Lipă insistă: legislația NU permite intonarea lui înaintea competițiilor interne

  1. Eugen Diaconu says:

    Lipa vorbeste prostii ca de obicei. Atat o duce mintea, saraca. Nu poti sa pui pe cineva manager doar pentru ca stie sa dea bine la lopata.

  2. ogarulcenusiu says:

    dan tanasa, se pare ca ai ceva personal cu aceasta ministru. cred ca trebuie sa insisti poate ca ni se ridica nivelul de trai.vrei sa fii tu ministru al sporturilor? eu te votez , mi-este chiar indiferent cine se ocupa de sport in romania,are o pondere atat de mica in marea lupta pt ridicarea standardului de viata incat de asta nu dorm noaptea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOAPTEA MINȚII. Ministrul Elisabeta Lipă insistă: legislația NU permite intonarea lui înaintea competițiilor interne"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-ministrul-elisabeta-lipa-insista-legislatia-nu-permite-intonarea-lui-inaintea-competitiilor-interne/