NOAPTEA MINȚII. Peste 20.000 de români mor anual din cauza poluării dar guvernul liberal refuză să oprească defrișarea criminală a pădurilor

April 11, 2020 •noaptea minții •Views: 411

Premierul Ludovic Orban a vorbit, la TVR 1, despre tăierile de lemne, care au loc chiar și în această perioadă, a epidemiei de coronavirus, transmite stiripesurse.ro.

Citește și EXCLUSIV. ESTE OFICIAL. Iohannis, de acord cu declarațiile revoltătoare ale lui Kelemen Hunor la adresa Zilei Naționale. Președintele refuză să-i retragă lui Kelemen decorația „Steaua României”

Surprinzător, Orban a informat că România este importator net de lemn, nu exportator, așa cum cred românii. Cât despre austriecii de la Schweighofer, premierul a acuzat că această companie este supusă unui atac coordonat și că „aproape 80 la sută din lemnul pe care îl procesează este din import”.

În urmă cu câteva zile, într-un comunicat de presă al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), condus de Costel Alexe, citat de Agerpres, oficialii liberali afirmată că măsura interzicerii tăierilor legale de lemn pe durata stării de urgenţă nu ar fi benefică pentru oameni, mediu şi economie şi ar afecta 3,5 milioane de gospodării din România, care se încălzesc cu lemne.

Avocatul Poporului i-a cerut miercuri, 8 aprilie a.c., ministrului de Interne Marcel Vela să ia în considerare sistarea tăierii pădurilor pe perioada stării de urgență, transmite Europa Liberă.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu referitor la defrișările masive ale terenurilor forestiere și a solicitat ministerului afacerilor interne, în calitate de președinte al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, să analizeze împreună cu Ministerul Apelor și Pădurilor și cu Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, luarea în considerare a sistării tăierilor de pădure pe perioada stării de urgență și intensificarea controalelor în păduri de către reprezentanții Gărzilor Forestiere, împreună cu forțele de ordine, și efectuarea în trafic a activităţilor/controalelor specifice pe linie de control silvic”, transmite instituția într-un comunicat remis presei miercuri.

În timp ce guvernul liberal refuză să oprească defrișarea criminală a pădurilor, România ocupă locul opt în Europa la numărul morților din cauza poluării, la suta de mii de locuitori, conform unui raport al organizației GAHP citat de Europa Liberă.

Peste 20.000 de români mor anual din cauza poluării. În marile orașe, cei mai importanți factori de poluare sunt mașinile și construcțiile. În București, senzorii nou instalați de o asociere independentă de organizații arată că poluarea aerului este mai ridicată decât o arată datele oficiale.

FOTO: www.epochtimes-romania.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to NOAPTEA MINȚII. Peste 20.000 de români mor anual din cauza poluării dar guvernul liberal refuză să oprească defrișarea criminală a pădurilor

 1. Tănasă limitează’te la combaterea ungurismelor.
  Altfel pagina ta prinde iz de pesedism puturos.
  Cîte păduri au salvat psdiștii în 30 de ani?
  Brusc, ai devenit și ecologist?
  Hai să lăsăm ipocrismele pentru pesedei !!!

  • Dan Tanasa says:

   Ești liber să nu mai calci pe aici. Acesta este primul și ultimul comentariu pe care ți-l aprob. Adio!

 2. gica contra says:

  Aaaaa, domnu’ Orban de fapt vrea sa spuna ca tot ce vedem noi pe soselele si caile ferate ale patriei, tiruri incolonate carand busteni si zeci de trenuri asijderea sunt de fapt tirurile si trenurile care aduc lemn de import IN ROMANIA!! Mai, si noi care credeam ca erau exportate, nu importate! Nostra culpa, domnu’ lucovid, nostra maxima culpa!

 3. ioan says:

  DACA ROMANII MOR DIN CAUZA POLUARII ATUNCI SA FIE OPRITA POLUAREA CA NU SE TAIE PADUREA DIN MEDIUL URBAN ,ACOLO CIRCULA MASINILE POLUANTE,SA NU MAI DISTRUGA PARCURILE PTR A RIDICA BLOCURI SA SE INFINTEZE PARCURI SA SE PLANTEZE IN PARCURILE EXISTENTE NU MAI LATRATI CONTINUU CU TAIEREA PADURILOR CA SINT A LE VOASTRE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOAPTEA MINȚII. Peste 20.000 de români mor anual din cauza poluării dar guvernul liberal refuză să oprească defrișarea criminală a pădurilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-peste-20-000-de-romani-mor-anual-din-cauza-poluarii-dar-guvernul-liberal-refuza-sa-opreasca-defrisarea-criminala-a-padurilor/