NOAPTEA MINȚII. UDMR organizează miting de susținere a celor doi condamnați pentru terorism

July 11, 2018 • UDMR • Views: 1643

Un miting de susţinere a celor doi membri ai grupării „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM), Szőcs Zoltán şi Beke István Attila, condamnaţi recent la 5 ani de închisoare pentru terorism, va avea loc joi, în municipiul Târgu Secuiesc, a anunţat luni liderul Partidului Civic Maghiar, Kulcsár Terza József, ales deputat pe listele UDMR Covasna, transmite Informația Harghitei.

Vezi și INACCEPTABIL. Liderul UDMR, de partea celor doi extremiști maghiari condamnați pentru terorism

Kulcsár a declarat, într-o conferinţă de presă, că decizia a fost luată de comun acord cu liderii celorlalte formaţiuni politice maghiare din judeţ, respectiv UDMR Covasna şi Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), precum şi cu ai Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania.

„Noi considerăm că este o condamnare politică nu doar contra lor, ci a tuturor maghiarilor din Secuime şi din Ardeal. (…) Nu putem accepta ca într-o ţară democratică să se întâmple aşa ceva. Toate formaţiunile politice maghiare şi mai multe organizaţii civice susţin acest miting de protest, aşteptăm să ni se alăture şi bisericile istorice, maghiarii şi dascălii”, a declarat Kulcsár Terza József, care estimează că la această acţiune vor participa câteva mii de persoane de etnie maghiară.

FOTO: Kelemen Hunor, gandul.info, mediafax.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

3 Responses to NOAPTEA MINȚII. UDMR organizează miting de susținere a celor doi condamnați pentru terorism

 1. Incredibil: La Tărgu Secuiesc, de Ziua Națională, a fost pus un banner prin care li se mulțumește… extremiștilor says:

  În afara faptului că și în acest an Primăria Târgu Secuiesc, condusă de UDMR-istul Bokor Tibor, și-a manifestat disprețul față de Ziua Națională și nu a arborat drapelul României în oraș, în centrul orașului a fost afișat un banner cu cei doi extremiști maghiari arestați în urmă cu un an pentru că plănuiascu să organizeze un atentat terorist.

  „Mulțumim Beke Istvan și Szocs Zoltan”, stă scris în limbile română și maghiară pe un afiș în plin centrul municipiului Târgu Secuiesc.

  http://www.cunoastelumea.ro/incredibil-la-targu-secuiesc-de-ziua-nationala-a-fost-pus-un-banner-prin-care-li-se-multumeste-extremistilor-maghiari-arestati-anul-trecut-pentru-terorism/

 2. Marian says:

  miting de susținere pt teroriști! informația asta trebuie răspândită în toată Europa și SUA ca să înțeleagă și ei cine sunt maghiarii cu adevărat.

 3. Adrian Dumitriu says:

  Udmr in afara legii !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend