INACCEPTABIL. Liderul UDMR, de partea celor doi extremiști maghiari condamnați pentru terorism

July 8, 2018 • UDMR • Views: 956

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a calificat drept „scandaloasă” decizia definitivă de ieri prin care Înalta Curte i-a condamnat la cinci ani de închisoare pe extremiştii Szocs Zoltan şi Beke Istvan, acuzați de DIICOT că au vrut să detoneze un dispozitiv exploziv la 1 decembrie 2015 la Târgu Secuiesc, transmite g4media.ro.

Vezi și UDMR, responsabilă direct în cazul tinerilor cu bombe din HVIM

Kelemen Hunor a scris pe Facebook, în limba maghiară, că „este scandalos că parchetul foloseşte din nou justiţia pentru a stigmatiza o întreagă comunitate”, potrivit agenției maghiare de presă MTI.

Nota mea: După cum am anticipat în urmă cu câteva zile, elita politică maghiară a sărit în apărarea celor doi extremiști maghiari condamnați definitiv pentru tentativă de acte teroriste împotriva românilor. Ceea ce este absolut șocant însă este faptul că prima voce care sare în apărarea teroriștilor este chiar „europeanul” Kelemen Hunor, care după cum se vede a umplut spațiul lăsat liber de Laszlo Tokes. Cum este posibil ca un lider al unei comunități să se asocieze cu doi condamnați pentru terorism este de neînțeles. În același timp încercarea lui Kelemen Hunor de a victimiza întreaga comunitatea maghiară din România este inacceptabilă. Sentința pronunțată în acest caz vizează două persoane, nu întreaga comunitate maghiară. Singurul care este disperat să stigmatizeze întreaga comunitate maghiară este chiar liderul UDMR. În afara lui Kelemen Hunor nimeni nu a spus că această sentință vizează întreaga comunitate maghiară.

FOTO: Kelemen Hunor, gandul.info, mediafax.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

One Response to INACCEPTABIL. Liderul UDMR, de partea celor doi extremiști maghiari condamnați pentru terorism

  1. Constantin says:

    Corect comentariu ! Majoritatea minoritatilor conlucuitoare din tara noastra nu au nimic de-a face cu terorismul, dar acest individ pe nume Hunor ar trebui judecat pentru asocierea cu teroristii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend