NU VREA DEZBATERE. Deputatul Aurel Vainer INSULTĂ intelectualii care dezbat Legea anti-legionară

August 24, 2015 •dezbatere •Views: 5589

Deputatul Aurel Vainer afirmă că cei care se opun Legii nr. 217/2015, care pune semnul egalității între fascism și ”Mișcarea Legionară”, sunt ”neo-legionari”.

Vezi și VIDEO. Shimon Peres, fostul președinte al statului Israel despre ”anti-semitismul” românesc: ”NU VOM UITA niciodată că România a SFIDAT naziștii și a salvat viața a 400.000 de evrei”

Într-un comunicat de presă dat publicității, președintele Federației Comunităților Evreiești din România, deputatul Aurel Vainer, afirmă că cei care se opun acestei legi și o comentează sunt neo-legionari.

”Menirea de fond a legii este de a contribui la apărarea democrației în fața celor care se folosesc de democrație pentru a încerca să o distrugă. Campania virulenta desfășurată de grupuri neo-legionare după promulgarea legii arată că problema există și ca statul român trebuia să-și creeze instrumentele legale pentru a o gestiona”, afirmă Vainer în comunicatul de presă.

Dacă după 1945 staliniștii au umplut închisorile din România cu tineri studenți și cu intelectuali pe care i-au acuzat că ar fi legionari, acum cei care neagă caracterul fascist al ”Mișcării Legionare” sunt etichetați drept neo-legionari. Comentezi? Te opui? Atunci ești sigur neo-legionar!

Vezi și DE CE TAC domnii Radu Ioanid și Alexandru Florian în fața antisemitismului maghiar?

Dar cine s-a opus acestei legi? O listă scurtă de intelectuali, istorici și jurnaliști care s-au pronunțat împotriva acestei legi a fost publicată de istoricul Mircea Stănescu aici. Toți sunt neo-legionari. Cum de ce? Pentru că așa o spune Aurel Vainer! Realizatoarea TV Lucia Hossu Longin s-a opus și ea vehement acestei legi aberante (detalii aici). Neo-legionara! Huo, ar stiga Vainer, Florian și Ioanid!

Cine s-a mai opus acestei legi? Academia Română, prin vocea academicianului Dan Berindei, președintele de onoare al Secției de Științe Istorice și Arheologie a afirmat că ”Mișcarea Legionară” nu poate fi calificată drept fascistă (documentul aici). Sigur și Academia Română și academicianul Berindei sunt tot niște neo-legionari, altfel nu s-ar fi opus etichetării ”Mișcării Legionare” drept fascistă.

Vezi și STUPEFIANT. Directorul Institutului „Elie Wiesel” a fost propagandist al comunismului şi al PCR

Cine a mai comentat împotriva acestei legi? Prof. dr. în istorie Radu Ciuceanu, fost deţinut politic, directorul Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române s-a pronunțat și dânsul împotriva acestei legi (detalii aici). Domnul Ciuceanu nu e doar neo-legionar, dacă este să mă iau după felul în care aruncă cu insulte domnul Vainer, ci și legionar de-a dreptul, domnia sa fiind fost deținut politic.

Contrar a ceea ce știam până acum, libertatea de expresie și libertatea de gândire au așadar un cadrul legal și conceptual foarte bine definit de către domnii Aurel Vainer, Alexandru Florian și Radu Ioanid. Legea este de partea lor. Tot așa cum legea a fost și de partea staliniștilor atunci când au umplut pușcăriile românești de intelectuali, pentru foarte mulți dintre ei singura acuzație fiind aceea de legionar.

Textul Legii nr. 217/2015 aici.

FOTO: Aurel Vainer, gandul.info

P.S.: ar fi nedem să-l uit pe neo-legionarul Cristian Troncotă, istoric respectabil, care a criticat dur această lege.

Tags: , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to NU VREA DEZBATERE. Deputatul Aurel Vainer INSULTĂ intelectualii care dezbat Legea anti-legionară

 1. vasea din vaslui says:

  MA DECLAR ANTISEMIT DIN TOATA FIINTA MEA. SUNT UN SIMPATIZANT AL LEGIONARILOR SI UN ANTISEMIT CONVINS. VREAU ARGUMENTE IMPOTRIVA DATE DE JIDANI.
  CA MINE SUNT CEL PUTIN 75 % DIN ROMANI . AS VREA SA STIU CE NE-AU ADUS NOUA , ROMANILOR , BUN JIDANII.

  • Dan Tanasa says:

   Cifra de 75% e doar o opinie personală a ta. Dacă ai și o probă în sensul celor afirmate te rog să ne ajuți.

 2. […] Într-un comunicat de presă dat publicității, președintele Federației Comunităților Evreiești din România, deputatul Aurel Vainer, afirmă că cei care se opun acestei legi și o comentează sunt neo-legionari, scrie Dan Tanasa peblogul său. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NU VREA DEZBATERE. Deputatul Aurel Vainer INSULTĂ intelectualii care dezbat Legea anti-legionară"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/nu-vrea-dezbatere-deputatul-aurel-vainer-insulta-intelectualii-care-dezbat-legea-anti-legionara/