Parlamentul Ungariei, atac extrem de dur la adresa lui Iohannis. Budapesta joacă din nou cartea autovictimizării

May 11, 2020 •Ungaria •Views: 423

Declaraţiile recente ale preşedintelui României, Klaus Iohannis, cu privire la maghiari, pot fi considerate instigatoare la ură, a declarat, luni, Levente Magyar, secretar de stat pentru relaţii cu Parlamentul ungar al Ministerului Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior în cadrul Comisiei parlamentare pentru afaceri externe. Comisia a adoptat în unanimitate o rezoluţie în care condamnă declaraţiile antiminoritare ale preşedintelui României şi a luat un angajament ferm pentru susţinerea instituţiei autonomiei, transmite agenția ungară de presă MTI.

Levente Magyar a evidenţiat că datorită originii săseşti, toată lumea era plină de speranţe în ceea ce priveşte preşedinţia lui Iohannis, minoritatea maghiară din România l-a votat în număr semnificativ atât pentru primul mandat, cât şi pentru cel de-al doilea. Politicianul a amintit declaraţiile recente ale preşedintelui român care a acuzat Partidul Social Democrat că a dat Transilvania pe mâna maghiarilor.

Citește și Viktor Orban a postat pe Facebook harta Ungariei mari, care înglobează Transilvania. Postarea, pe fondul proiectului UDMR pentru autonomia Ardealului

Preşedintele României şi-a exprimat poziţia potrivit căreia sunt trădători aceia care negociază cu maghiarii şi nu contestă ferm doleanţele maghiarilor. Potrivit lui Levente Magyar, afirmaţiile lui Klaus Iohannis nu pot fi considerate doar ca simple afirmaţii retorice de politică internă, ele pot avea consecinţe de anvergură şi sunt în măsură să incite la ură.

Preşedintele comisiei, Zsolt Németh (Fidesz), şi-a exprimat regretul că rezultatele pozitive din ultimii ani au căzut victime unei astfel de furtuni. În opinia sa, România trebuie să se lupte simultan cu două tipuri de virusuri: noul tip de coronavirus şi vechiul tip al virusului şovin. Un nou purtător al virusului a apărut în persoana preşedintelui României, a declarat Zsolt Németh, potrivit căruia, ceea ce s-a întâmplat prezintă riscul ca situaţia minorităţilor să fie afectată negativ faţă de actualul status quo.

Barna Zsigmond (Fidesz) a atras atenţia asupra faptului că, după prima sa declaraţie, Iohannis a mai făcut o declaraţie confirmând cele spuse prima oară. Politicianul a fost curios: oare ce paşi urmează?

Attila Mesterházy (Partidul Socialist Maghiar) a întrebat, de asemenea, ce măsuri au fost luate şi ce intenţionează să facă Ministerul Ungar al Afacerilor Externe, ce strategie comună ar putea realiza împreună cu UDMR în această privinţă?

Hajnalka Juhász (Partidul Popular Creştin Democrat) a atras atenţia asupra obligaţiilor internaţionale pe care şi le-a asumat România. Aceasta a considerat trist faptul că, în timp ce Ungaria este atacată pentru legea de combatere a epidemiei de coronavirus, preşedintele Consiliului Europei nu şi-a spus cuvântul în problema cu România.

Sursa: MTI

FOTO: Németh Zsolt/erdely.ma

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

9 Responses to Parlamentul Ungariei, atac extrem de dur la adresa lui Iohannis. Budapesta joacă din nou cartea autovictimizării

 1. Iulian says:

  Absolut enervant jocul asta de-a uite comentariul, nu e comentariul! Acum nu mai vad nici unul din cele pe care le puteam vedea cu 5 minute in urma! Poate se joaca cineva cu site-ul dvs!

 2. Iulian says:

  Iar mi-ati sters comentariul! OK, scrieti-va singur raspunsurile pe care le asteptati la propriile pareri!

  • Iulian says:

   Nu mi-am vazut propriul comentariu, pe care l-am descoperit abia dupa ce v-am acuzat pe nedrept ca mi l-ati sters! Mea culpa!

 3. Iulian says:

  Ca de obicei, politicienii unguri nu vad barna din ochiul propriu si exagereaza paiul din ochiul altora. Juhasz Hajnalka face referire la obligatiile internationale ale Romaniei, dar ignora REALITATEA ca, desi AMBELE STATE au semnat ACELEASI ANGAJAMENTE INTERNATIONALE, persoanele apartinand minoritatii romane din Ungaria beneficiaza de drepturi mai putine de persoanele apartinand minoritatii unguresti din Romania! Am inceput cu Juhasz pentru ca fenomenul ilustrat de aceasta este valabil pentru TOTI POLITICIENII UNGURI! Mesterhazy, de la socialistii unguri intreaba guvernul UNGAR ce strategie comuna ar putea realiza IMPREUNA CU UDMR, ORGANIZATIE NONGUVERNAMENTALA DIN ROMANIA? Nemeth vede virusul sovinismului ROMANESC intr-o declaratie a reprezentantului statului roman, dar nu vede sovinismul unguresc din zeci si sute de manifestari sovine UNGURESTI de pe teritoriul Romaniei, de la 15 martie, “doliul” de 1 decembrie, steagurile unguresti si pretins “secuiesti” arborate ilegal, in timp ce tricolorul romanesc este nesocotit permanent, ba chiar este uneori considerat “provocare” la adresa etnicilor unguri, nici caracterul neconstitutional al demersurilor pentru autonomia pretins “secuiasca” si multe altele de acest gen, inclusiv impunerea cunoasterii obligatorii a limbii unguresti printre conditiile de ocupare a unor posturi in aparatul administrativ al statului roman! Magyar Levente se agita pentru ca declaratiile lui Joian ar putea incita la ura, dar nu e deranjat de afirmatiile antiromanesti ale ungaristilor, nici de miscarea celor 64 de comitate (HVIM), nici de Magyar Garda, care, interzisa in Ungaria, ACTIVEAZA totusi in Romania! Declaratiile trupei Karpathia nu incita la ura, cum nu incita la ura nici difuzarea repetata a hartii Ungariei mari! Ar mai fi si altele de-ale ungaristilor care incita efectiv la ura, dar nu intentionez sa-mi petrec ziua facand inventarul tuturor tipurilor de fapte antiromanesti ale unor etnici unguri atat din Ungaria, cat si din Romania. Ce nu pricep insa este de ce statul roman are reactii de tipul acesta pueril si sporadic, in loc de o POLITICA ARTICULATA SI COERENTA a statului roman pentru stoparea augmentarii revizionismului unguresc si reactii ferme si predictibile la tot ce aduce atingere simbolurilor si prerogativelor statului roman. Iar daca tot se agita unii pentru modificarea constitutiei, cred ca primul articol care trebuie revizuit este cel privind cetatenia romana, care SA POATA FI RETRASA PRIN LEGE SI CELUI (CELOR) care a(u) dobandit-o prin nastere, pentru fapte care aduc atingere simbolurilor si prerogativelor statului roman.

  • Kermit Von Klausenberg says:

   Bine punctat ! Intrebarile pe care le ridici sunt retorice iar raspunsul Budapestei e cat se poate de simplist, insa unul plin de aroganta ( prin vocea lui Szijjarto) … “Nu ne dati lectii fiindca noi suntem un stat de 1000 de ani” … Ce uita insa oficialii maghiari sa mentioneze ca acel ” stat de 1000 de ani” nu prea este de 1000 de ani si a functionat in pauze care insumate sunt undeva la mai bine de jumatate de veac …

 4. Nelutu says:

  Iohanis a actionat in stilul caracteristic,incita la ura intre oameni,intre romani si unguri sau la ura intre romani si alti romani!

  • Iulian says:

   A facut propaganda electorala in favoarea PNL. Numai ca s-ar putea ca din povestea cu jo napot sa castige nu PNL, ci USR! Cat despre incitare, mai mult si aproape permanent incita la ura ungaristii decat Jo!

 5. Kermit Von Klausenberg says:

  Nu Iohannis instiga la ura ci Viktor-ass “Bulibaszy” Orban alaturi de cajuarul isteric Szijjarto fiindca asa inteleg ei relatiile de bunavecinatate . In consecinta acest 🐽, Levente bate campii cum bat de fapt toti oficialii maghiari , turmentati prin Buda. Deci “domnilor” politruci ai fidesz puneti-va 😷pe figura si ciocul mic. Acesti 🦠 agitati din guvernul ungar ar trebui luati cu🚑 si internati la nebuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Parlamentul Ungariei, atac extrem de dur la adresa lui Iohannis. Budapesta joacă din nou cartea autovictimizării"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/parlamentul-ungariei-atac-extrem-de-dur-la-adresa-lui-iohannis-budapesta-joaca-din-nou-cartea-autovictimizarii/