Pentru că a refuzat să se autosesizeze, ADEC a sesizat CNCD în cazul declarațiilor rasiste ale primarului UDMR din Ditrău

January 30, 2020 •Asociația Civică pentru Demnitate în Europa •Views: 575

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a sesizat astăzi Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu privire la posibilul caracter rasist al declarațiilor primarului UDMR din Ditrău, Puskás Elemér, făcute la postul de televiziune Digi24.

Citește și EXCLUSIV. CNCD: Primarul UDMR din Ditrău DISCRIMINEAZĂ ROMÂNI PE CRITERII ETNICE. Președintele CNCD și-a apărat colegul din UDMR DOCUMENT

ADEC a luat la cunoștință din presă despre declarațiile primarului UDMR din comuna Ditrău, Puskás Elemér, membru al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), făcute în urma declanșării scandalului legat de angajarea cu forme legale a doi cetățeni din Sri Lanka la o brutărie din localitatea Ditrău.

„Eu cred că cea mai mare problemă e dezinformarea pentru că cei doi brutari anagajați legal au fost confundanți cu imigranți. Comunitatea noastră e mai conservativă și nu prea îi acceptă pe cei care vin din afara țării, mai ales cu piele de culoare.

Ieri am avut ședinta cu Consiliul Local unde au apărut vreo 200 de oameni și i-am rugat ca să putem derula ședința normală, sâmbătă, la ora 10 vom ține o dezbatere în căminul cultural și acolo vom dezbate toate problemele, toate îngrijorările lor”, a explicat primarul comunei Ditrău în direct la Digi24.

Cu privire la acest subiect președintele ADEC, Dan Tanasă, a declarat: „Am luat decizia să sesizăm în scris CNCD având în vedere faptul că de această dată președintele CNCD, Csaba Ferenc Asztalos, foarte vocal cu alte ocazii, tace în încercarea disperată de a pune capac scandalului în care este implicat un coleg de partid. În opinia noastră CNCD trebuie să se pronunțe în speță pentru că este posibil să avem de-a face cu declarații rasiste și poate chiar o faptă de instigare la ură rasială”.

FOTO: Dan Tanasă, președinte-fondator ADEC

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to Pentru că a refuzat să se autosesizeze, ADEC a sesizat CNCD în cazul declarațiilor rasiste ale primarului UDMR din Ditrău

  1. Istvan says:

    Nu e Nici O urā rasialā. Eu-s ungur, pun pariu dacä as intra in localitate ditrau sa lucrez cu alti 3 prieteni ne-am fi vazuti la fel , aproape ca si sri-lankanezii…..scandal, bataie, orice.

  2. Nicusor Moise says:

    “Problema” are conotații mult mai profunde. Este vorba despre implicarea reprezentanților Bisericii Catolice în manipularea maselor în favoarea unui stat străin, nu numai în Ditrău. Este vorba si despre “excluderea” unui enoriaş catolic din Biserica Catolică. Este cumva vorba despre revenirea Ku Klux Klan ???

  3. Constantin says:

    Trebuie luptat cu armele lor. Aveti dreptate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Pentru că a refuzat să se autosesizeze, ADEC a sesizat CNCD în cazul declarațiilor rasiste ale primarului UDMR din Ditrău"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/pentru-ca-a-refuzat-sa-se-autosesizeze-adec-a-sesizat-cncd-in-cazul-declaratiilor-rasiste-ale-primarului-udmr-din-ditrau/