PMP și USR au atacat la CCR Codul administrativ

July 13, 2018 •Parlamentul Romaniei •Views: 1117

USR şi PMP au sesizat miercuri Curtea Constituţională cu privire la Codul administrativ adoptat în această săptămână în Parlament „de majoritatea PSD-ALDE, care vrea să politizeze întreaga administraţie publică din România”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Vezi și NOAPTEA, CA HOȚII! Ei sunt deputații care au votat infamul Cod administrativ

Potrivit sursei citate, sesizarea a fost semnată de 28 de deputaţi USR, 13 PMP, şase deputaţi neafiliaţi şi trei de la PNL. În sesizare se arată că pensiile speciale pentru aleşii locali introduse prin Codul Administrativ încalcă principiul egalităţii cetăţenilor în faţa legii.

„Coaliţia PSD-ALDE continuă, în mod ruşinos, să acorde privilegii politicienilor în faţa cetăţenilor simpli care plătesc taxe şi impozite şi susţin din banii lor sistemul public de pensii şi inclusiv pensiile speciale. Nu există nicio justificare pentru acordarea de pensii speciale aleşilor locali, alta decât fidelizarea primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene în vederea viitoarelor alegeri”, susţine USR.

Potrivit semnatarilor sesizării, Codul Administrativ va permite numiri politice în cele mai importante poziţii ocupate în prezent de înalţi funcţionari publici, ceea ce încalcă obligaţiile de profesionalizare a administraţiei publice pe care România şi le-a asumat înainte de aderarea la Uniunea Europeană.

FOTO: agerpres.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "PMP și USR au atacat la CCR Codul administrativ"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/pmp-si-usr-au-atacat-la-ccr-codul-administrativ/